Home Emmen Boslaan in Emmen ruim een week afgesloten

Boslaan in Emmen ruim een week afgesloten

0
Boslaan in Emmen ruim een week afgesloten

De Boslaan, tussen de kruising Boermarkeweg-Boslaan en Boslaan-Oranjelaan, is van maandag 9 tot en met dinsdag 17 maart afgesloten voor verkeer. Aanleiding hiervoor is het vervangen van de ruim 30 lichtmasten op dit traject. 

De stremming heeft o.a. als gevolg dat de parkeerplaatsen bij het bus- en treinstation niet kunnen worden gebruikt. We verwijzen reizigers naar de parkeerplaatsen aan de Burgemeester Tijmesstraat. Deze zijn te bereiken via de Oude Roswinkelerweg.


Vervangen lichtmasten 

Op het traject Houtweg-Boslaan-Wolfsbergenweg worden in totaal 241 lichtmasten en 63 armaturen vervangen. De lichtmasten op dit stukje Boslaan zijn de laatste in de rij. 

De nieuwe lichtmasten zijn voorzien van ledlampen. Bijzonder aan de gebruikte variant is dat, door middel van de spiegeltjes in de armaturen, de lichtstralen naar onze wens zijn aangepast. Hierdoor wordt nu ook het achterliggende fietspad aan de Houtweg en Boslaan goed verlicht.

Wethouder René van der Weide: “De oude lantaarnpalen waren toe aan vervanging. Met nieuwe technieken verlichten deze lichtmasten zowel de weg als het fietspad. Dat was een wens die we vaak hebben gehoord. We kunnen hiermee weer jaren vooruit”.  

Alternatieve bus routes
Of deze stremming gevolgen heeft voor uw busreis van en naar het station, kunt u vinden op de website van Qbuzz:  https://www.qbuzz.nl/gd/reis-plannen/omleidingen-en-verstoringen

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!