Home Borger-Odoorn Borger-Odoorn huldigt topsporters

Borger-Odoorn huldigt topsporters

0
Borger-Odoorn huldigt topsporters
Exloo, 28/01/20: Huldiging sporters Borger-Odoorn. Hier alle deelnemers op een rijtje. DN Drenthe

Wethouder Niek Wind heeft op dinsdagavond 28 januari een groep sporters gehuldigd. Deze sporters hebben in 2019 allemaal een uitzonderlijke prestatie geleverd. Het gaat om sportploegen of sporters die vorig jaar een nationaal kampioenschap hebben behaald. Of sporters die een medailleplaats bij een Europees kampioenschap, wereldkampioenschap of de Olympische/Paralympische Spelen hebben bemachtigd.

Niek Wind kijkt terug op een geslaagde avond: ,,Voor topsport moet je veel doen en laten. Daar heb ik veel bewondering voor. Ook zijn topsporters een inspiratiebron voor amateurs en helpen ze op die manier de samenleving om gezonder te worden. Door deze huldiging laten we zien dat we als gemeentebestuur erg trots zijn op onze sporters.”

Voordracht Drents Sportgala
Tijdens de avond maakte de wethouder ook bekend welke sporters Borger-Odoorn voordraagt voor de sportverkiezing van het Drents Sport Gala op 9 maart aanstaande in het Atlas theater Emmen.

Sportman van het jaar: Tobias Haccou
Sportvrouw van het jaar: Laura Setz
Sportploeg van het jaar: Kegelclub Alinghoek
Sporttalent van het jaar: Isabel de Vries

Categorie sportman
Er werden 2 mannen gehuldigd voor hun sportprestaties in 2019. Tobias Haccou is 20 jaar en komt uit Valthe. Hij is voor de vijfde keer op rij Nederlands kampioen kleiduifschieten geworden op het onderdeel skeet bij de heren junioren. Hij werd het afgelopen jaar 16e op het WK in Italië, 16e op de World Cup in Duitsland en 15e op het EK in Italië. Aankomend jaar Moet Tobias zich bewijzen tussen de senioren. Mart ten Berge is Nederlands kampioen speerwerpen geworden. Ondanks dat hij een lastig jaar heeft gehad met veel blessures. Op het laatste moment besloot Mart om toch mee te doen met het NK. Daar heeft Mart met een enkelblessure redelijk kunnen werpen en dit resulteerde in de winst.

Categorie sportvrouw
Laura Setz is 19 jaar en 22 december Nederlands kampioen geworden op de 1500 meter vrije slag bij de Open Nederlandse kampioenschappen korte baan in Tilburg. Daar won ze ook zilver op de 800 meter vrije slag en brons op de 400 meter vrije slag.Laura is een lange afstand zwemmer en traint gemiddeld 22 uur per week. Door de week verblijft ze in een gastgezin in Drachten om te kunnen trainen.

Categorie sportploeg
Kegelclub Alinghoek gooit op landelijk niveau met 2 teams. Team 1 zit in de hoogste divisie en team 2 zit in de tweede divisie. In 2019 hebben beide teams zich geplaatst voor de landelijke bekerfinale in Groningen op 24 november 2019. Team 1 werd voor het eerst in de clubhistorie Kampioen. Team 2 eindigde op de 7e plaats.

Categorie sporttalent
Isabel de Vries is 15 jaar en woont in Exloo. Ze is lid van de schietvereniging Emmen 2000. Isabel is lid van het Talententeam Noord van de KNSA en is in 2019 Nederlands kampioen geworden bij de Dames Junioren B (15-17 jaar), op het onderdeel olympisch luchtgeweer 10 meter. Verder is ze districtskampioen geworden bij de Dames Junioren B.

Elwin Lok is 17 jaar en turnt bij Turnteam Drenthe. Hij heeft zich via drie voorrondes als eerste geplaatst voor de meerkamp en is Nederlands kampioen 2e divisie meerkamp. Deze meerkamp werd over zes toestellen geturnd. Elwin behaalde een persoonlijk record van totaal 70,65 punten, de nummer twee had 70,05 punten.

Kyra Wardenburg uit 2e Exloërmond is acrogymnast en is Nederlands kampioen sprong 3e divisie geworden. Kyra turnt bij DET Valthe en is acrogymnast bij SV DEKO.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!