Home Emmen Bedrocks heren 2 maken progressie

Bedrocks heren 2 maken progressie

0
Bedrocks heren 2 maken progressie

Na een korte zomerstop kreeg het tweede herenteam van de Bedrocks afgelopen zondag de CAPS uit Hoogeveen op bezoek.

In verband met de Corona regelgeving kon de 1,5 meter afstand in dug outs niet worden gewaarborgd en moesten de wisselspelers buiten de afrastering van het veld plaatsnemen. Bij Bedrocks hadden ze dit creatief opgelost door de slagtunnel “om te bouwen” tot dug out. Vaste batboy Gert-Jan moest i.v.m. met dezelfde regelgeving tot zijn spijt op de tribune plaatsnemen.

Om 11:00 uur werd het sein “play ball” gegeven door de jarige umpire Benjamin Houthuyzen die voor de wedstrijd luid werd toegezongen door beide teams.

Op de heuvel startte Pim Kalverla. De van de aspiranten overgekomen pitcher moet duidelijk wennen aan het gooien vanaf een heuvel en startte wat ongelukkig met een aantal keer 4-wijd. Eerste honkman Victor Oosterbaan maakte echter met een persoonlijk dubbelspel een einde aan de slagbeurt van de Caps.

De 0-3 voorsprong van de CAPS werd in de gelijkmakende slagbeurt teniet gedaan. Bedrocks startte voortvarend. Korte stop Dave Wolters kwam op het honk door zijn eerste honkslag bij de heren te slaan. Na de wedstrijd kreeg hij, volgens traditie, de geslagen bal overhandigd. Harry Boonstra was inmiddels door een 4-wijd en een gestolen honk op het 2e honk aangekomen. Victor Oosterbaan wist met een prachtige 2-honkslag in het rechtsveld 2 punten binnen te slaan. Even later werd hijzelf binnengeslagen door midvelder Erik Többen. Stand gelijk 3-3.

In de tweede inning wist Bedrocks de CAPS nog aardig in het spoor te blijven maar ondanks een tweetal pitcherwisselingen en 2-honkslagen van Harrie van Vondel en Bart-Jan van der Toom liepen de CAPS in het verloop van de wedstrijd steeds verder uit. Eindstand 6-23.

Ondanks de ruime nederlaag zijn de coaches Albert Ramakers en Marco Mast tevreden. Er zit duidelijk groei in het onervaren maar zeer enthousiaste team. Dit ingekorte seizoen wordt dan ook gebruikt om veel te leren.

Programma Meerdijk: Vrijdagavond 19:00, Bedrocks heren 1 – W.H.S.C. Winschoten.

Foto’s Bart Springer

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!