Home Emmen Bedrocks heren 1 zetten ook Knights 2 opzij

Bedrocks heren 1 zetten ook Knights 2 opzij

0
Bedrocks heren 1 zetten ook Knights 2 opzij

Op de vroege zondagochtend maakte Bedrocks zich in Leek gereed tegen het tweede team van de plaatselijke Knights. Waar het twee weken geleden met de winst op hun eerste team nog 30 graden was, was het deze zondag echter een natte koude dag en hadden de Leekster terreinmannen er alles aan gedaan om het veld enigszins bespeelbaar te maken.

Net als de weken ervoor startte Davey Paulussen op de heuvel, gezien hij de afgelopen weken prima starts heeft laten zien. De Knights startten echter met 3 honkslagen op rij en zo leek het een stroef begin voor Emmen met 3 punten tegen. Gelukkig voor Paulussen stond het veld achter hem en werden door de prima verdediging de volgende 3 mannen uitgemaakt. In de 2e inning startte Paulussen goed en was de eerste uit snel gemaakt. Hierna leek de kou helaas toe te slaan en werden er 2 geraakt werper op rij genoteerd en werd Paulussen vervangen door Marijn Mast. Ook Mast moest even warm draaien, waardoor er helaas voor de Knights, ook een 3e geraakt werper genoteerd werd.

Mast was het aan slag overduidelijk meer eens met de slagzone dan tijdens het pitchen en liet dan ook 4 honkslagen noteren waaronder twee doubles. Verder aan slag herhaalden de mannen van Emmen het kunstje van vorige week weer, en lieten in totaal 18(!) honkslagen noteren! Naast Marijn Mast hadden ook Michel Kraayeveld en Marijn Krol een goede dag met beide 4 honkslagen. Ook waren er mooie vangballen door linksvelder Benjamin Houthuyzen en midvelder Julian Zoeteman.

Mast leek moeite te hebben met de variërende slagzone van de Umpire en kon er moeilijk in komen, waardoor hij gewisseld werd voor Kevin Vording, die zijn “fietstochtje” van vorige week rustig voort zette. Drie inningen zonder tegenpunten volgden, met hier en daar goed veldwerk en een viertal strike-outs. Eindstand: 9-28 voor Emmen.

Recreanten
Een week eerder speelden de Emmer recreanten in de door corona verstoorde competitie hun enige wedstrijd in Drachten tegen de Diamonds.  De Emmer softballers, aangevuld met enkele honkballers van het tweede team namen na een uiterst sportieve strijd, met een 10-18 eindstand de winst mee naar Emmen.

Foto’s Bert Springer

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!