Home Emmen Baseball5 clinic voor selectie dames E&O handbal

Baseball5 clinic voor selectie dames E&O handbal

0
Baseball5 clinic voor selectie dames E&O handbal

Een aantal baseball5 spelers van Bedrocks met de twee internationals Melvin Brandjes en Arjan Koreman in de geledingen togen donderdagavond 25 juni naar de trainingsvelden van de handbaldames van E&O.

Het was voor de Emmer dames een volstrekte verrassing dat de training anders zou verlopen dan normaal. En dat is goed zegt E&O trainer Mart Aalderink. Omgaan met onbekende situaties en ook oefeningen doen die je normaal gesproken niet doet zijn goed voor geest en het lichaam. Het maakt je sterker en kan het aantal blessures verminderen.

Volgens Bedrocks baseball5 coach Erik Eilering liggen handbal en baseball5 in een sportsegment dat elkaar mooi aanvult. In het Nederlands baseball5 team speelt een dame met een handbal-achtergrond, en dat is goed te zien in beweeglijkheid en snelheid.

De E&O dames hebben genoten van de afwisselende training en waren bloedfanatiek bij de afsluitende wedstrijdjes.

Baseball5

Baseball5 is een relatief nieuwe variant op honkbal waar geen knuppels of handschoenen worden gebruikt maar uitsluitend een zachte rubber bal. Het wordt gespeeld met teams van 5 in 5 innings en is op vrijwel alle ondergronden te spelen. Deze spelvorm is dynamisch en wordt gekenmerkt door snelle wedstrijden. Dat maakt het spectaculair om te doen, maar zeker ook om naar te kijken.

Meer info is te vinden op: https://playbaseball5.nl/

Honkbalcompetitie.

Vanwege de corona maatregelen is het honkbalseizoen nog niet van start gegaan, maar aanstaande zaterdag vier en zondag vijf juli is het zover dat de competitie gaat beginnen. Het competitieprogramma wordt woensdag aanstaande bekend gemaakt.

Foto’s: Bert Springer

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!