Home Coevorden Animo voor proef met beweegprogramma gemeente Coevorden boven verwachting

Animo voor proef met beweegprogramma gemeente Coevorden boven verwachting

0

Gemeente Coevorden zet sterk in op een gezond Coevorden en zoekt naar nieuwe methoden die bijdragen aan de gezondheid van de inwoners. Vorige week schreef de gemeente 60-plussers aan met het aanbod om aan het beweegprogramma Powerful Ageing mee te doen. Het gaat om een proef waaraan een kleine groep inwoners kan deelnemen. De proef is gericht op 60-plussers die moeite hebben met dagelijkse handelingen zoals traplopen en opstaan uit een stoel. Door ze een gerichte training aan te bieden wil de gemeente voorkomen dat ze extra wmovoorzieningen nodig zijn. Het animo was zo groot dat de vijftig beschikbare plekken binnen een dag ingevuld waren.

Vanwege het grote animo is de proef uitgebreid naar 75 plekken. Wie zich heeft aangemeld krijgt een fittest en hoort daarna of hij in aanmerking komt om ook daadwerkelijk aan de proef deel te nemen.

De Powerful Ageing training is twee keer per week en duurt 40-50 minuten. De training is een wetenschappelijk onderbouwd programma, gericht op het vergroten van het explosieve spiervermogen van ouderen in de leeftijd van 60-85 jaar. Het gaat om een mix van oefeningen uit het dagelijks leven. Dit gebeurt bij een fysiotherapiepraktijk Medifast in Coevorden door geschoolde fysiotherapeuten.

De 75 deelnemers krijgen een 14-weekse training met een voor- en nameting. Deze periode wordt door de gemeente vergoed vanuit het WMO-budget. Daarna kunnen deelnemers nog twee jaar doorgaan met de trainingen. Daarvoor wordt dan een kleine bijdrage gevraagd. Die bijdrage is gelijk aan het WMOabonnementstarief van € 19,00 per maand. Mensen met een minimum inkomen kunnen dat doen via de Doe Mee Pas. De resultaten helpen bij het ontwikkelen van programma’s die bijdragen aan een betere zelfredzaamheid.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!