Home Emmen Algemeen directeur Jan Zwiers vertrekt bij FC Emmen

Algemeen directeur Jan Zwiers vertrekt bij FC Emmen

0
Algemeen directeur Jan Zwiers vertrekt bij FC Emmen

Algemeen directeur Jan Zwiers vertrekt bij FC Emmen. Inmiddels is bekend dat hij een van de nieuwe wethouders in Hoogeveen wordt. Zwiers is sinds 1 maart van dit jaar directeur. Helaas is de situatie door het coronavirus totaal anders dan bij zijn aanstelling.

Jan Zwiers: “Natuurlijk reken je hier niet op en baal je ervan. Maar de mooie plannen die we hadden met FC Emmen voor doorontwikkeling van de organisatie van de voetbal BV, kunnen voorlopig niet worden uitgevoerd. Snel na de start op 1 maart, overheerste het coronavirus en alle onzekerheid die ermee gepaard gaat. Het is nu voor de voetbalsector een kwestie van de ballen in de lucht houden en consolideren. Daar werd en wordt van mij ook niet een grote bijdrage verwacht, want dat deden ze al. Bovendien ben ik daar het type directeur niet voor. FC Emmen heeft daar niet zoveel aan en ik word er ongelukkig van. Met voorzitter Ronald Lubbers en binnen het dagelijks bestuur hebben we dat ook besproken. FC Emmen gaat mij aan het hart en ik wil geen last zijn, maar vooral vanuit mijn kennis en ervaring iets toevoegen. Toen verschillende mensen tegen me zeiden dat wethouder in het zakencollege van Hoogeveen echt iets voor mij zou zijn, kwamen mijn gedachten in een stroomversnelling. Mijn conclusie was dat ik in deze fase niet de juiste directeur voor FC Emmen ben.”

Voorzitter Ronald Lubbers geeft aan dat ze er open over gesproken hebben, al voordat Jan de belangstelling kreeg voor het wethouderschap in Hoogeveen. Lubbers: “Ik zag ook wel dat Jan hier niet gelukkig van wordt en zijn kracht daar niet ligt. Het gesprek ging zelfs al richting stoppen per 1 december 2020. We hadden het graag anders gezien, maar de situatie is zoals die is en we kunnen niet inschatten hoe lang het gaat duren. Jammer, maar alle begrip voor zijn overwegingen en goed dat hij daar oprecht in zit.”

Lubbers vervolgt dat hij blij is dat Zwiers bij de club betrokken blijft: “In de rol van commissaris was hij al eerder actief en dat gaat hij nu opnieuw doen”.

Zwiers wil nog benadrukken dat FC Emmen zijn club blijft: “De gunfactor van sponsoren en supporters heeft grote indruk op mij gemaakt, evenals de betrokkenheid van al die vrijwilligers. Ondanks dat het inwerken door het coronavirus lastig was, mocht ik met prima collega’s en mooie mensen samenwerken. Het contact met de technische staf was goed en open.”

Hoe verder bij FC Emmen? Lubbers: “We gaan in alle rust kijken wat FC Emmen op dit moment nodig heeft. De situatie is zo volstrekt anders dan aan het begin van het jaar.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!