Home Emmen Webba groeit naar het grootste web-bureau van Drenthe

Webba groeit naar het grootste web-bureau van Drenthe

0
Webba groeit naar het grootste web-bureau van Drenthe

Het jaar 2020 waarin de coronacrisis hard om zich heen heeft geslagen hebben dotsolutions en Webba gebruikt om te fuseren. De bedrijven zijn per 1 januari 2021 gefuseerd en zijn daarmee het grootste full service web-bureau van Drenthe geworden. Dat niet alleen in Drenthe, maar ook in de regio Groningen en Overijssel als partner ingezet kan worden door het bedrijfsleven, overheden en onderwijs.

Digitalisering
Een van de speerpunten waarin de regio’s Noord en Oost-Nederland in willen investeren is de digitalisering. De komende jaren zal dit voor bedrijven steeds belangrijker worden. Dat is ook de voornaamste reden dat deze beide bedrijven de handen in elkaar hebben geslagen om nog meer kennis en kwaliteit te kunnen bieden.

Diensten
Webba zal niet alleen websites en webshops blijven ontwikkelen maar ook maatwerk applicaties waarmee bedrijven op digitaal gebied meer winst kunnen behalen. Voorbeelden daarvan zijn bestel- en planningsystemen, maar ook interne communicatie platforms in een web of app vorm. Het vervolgens vindbaar en zichtbaar maken van deze producten met behulp van online marketing blijft ook een belangrijk onderdeel van de dienstverlening.

Opleidingen
Met de komst van de fusie is Webba een interessante speler geworden voor noordelijke mbo- en hbo-opleidingen. Webba is een leerschool geworden waar studenten op alle takken van het internet kunnen leren van experts op het gebied van strategie, techniek, design en online marketing.
Gemeenten Hoogeveen en Emmen


Vanuit de gemeente Hoogeveen en Emmen wordt met veel enthousiasme gereageerd. De wethouder van Emmen; Guido Rink en Jan Zwiers van Hoogeveen juichen de fusie toe. Deze ontwikkeling past volgens Guido Rink uitstekend in het beleid waarin hij de digitalisering en maakindustrie wil stimuleren. Dit om zo een bijdrage te leveren aan de economie en werkgelegenheid in de regio.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!