Home Emmen VVD Emmen wil snel actie voor nieuwbouwplannen in de hele gemeente Emmen

VVD Emmen wil snel actie voor nieuwbouwplannen in de hele gemeente Emmen

0
VVD Emmen wil snel actie voor nieuwbouwplannen in de hele gemeente Emmen

In gemeente Emmen zijn bijna alle kavels uitverkocht en voorlopig zijn er weinig plannen voor nieuwbouwwijken in Emmen en omliggende dorpen.

De VVD Emmen wil dan ook dat het college snel in actie komt en vooruitlopend op de actualisatie van de woonvisie komt met plannen voor nieuwbouw. “Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in Emmen als aantrekkelijke woon- en vestigingsplaats. Tevens is het afgelopen jaar duidelijk geworden dat door thuiswerken het platteland aantrekkelijk is om te wonen, ondanks de afstand tot de Randstad.” zo laat Marcel Meijer weten.

Het derde punt is het totale woningtekort in Nederland. In Nieuw Amsterdam ligt Noorderwerf II braak. In Nieuw Schoonebeek de nieuwbouwwijk Bekel II. Wellicht zijn er in diverse andere plaatsen mogelijkheden om binnen de kernen te kunnen bouwen.

In de Delftlanden zijn een aantal jaren terug 300 kavels afgewaardeerd. Nu is ook Deltlanden bijna uitverkocht. Wellicht is het mogelijk om daar de omgekeerde weg te bewandelen. “Wij verwachten van de gemeente en het college een pro-actieve rol in deze zodat de gemeente Emmen weer kan groeien en niet krimpt.” zo laat Meijer weten. Maandag 8 maart zal de VVD dit vragen aan de Wethouder tijdens de Commissievergadering Wonen & Ruimte. 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!