Home Drenthe VriendenLoterij verlengt steun aan Stichting het Gehandicapte Kind

VriendenLoterij verlengt steun aan Stichting het Gehandicapte Kind

0
VriendenLoterij verlengt steun aan Stichting het Gehandicapte Kind

De VriendenLoterij verlengt per 1 januari 2021 de samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind voor een periode van vijf jaar. Sinds 2002 ontvangt de stichting jaarlijks een bijdrage voor projecten die de eenzaamheid onder kinderen met een beperking moeten oplossen of voorkomen. Vanaf 2019 steunt de VriendenLoterij ook het project Bijzondere Eredivisie met een extra bijdrage. Voetbaltalent met een handicap krijgt door dit project de kans om voor een profclub te spelen in een eigen competitie. In de G-teams van betaald voetbalclubs SC Heerenveen, ADO Den Haag, Go Ahead Eagles, FC Groningen, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, VVV-Venlo, FC Utrecht en Ajax, staan jongeren met een beperking dankzij de steun van de VriendenLotterij niet langer aan de zijlijn en maken zij vrienden voor het leven. 

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij: “Wij zijn trots dat de VriendenLoterij Stichting het Gehandicapte Kind ook de komende jaren steunt om eenzaamheid onder kinderen met een beperking te voorkomen door hen zoveel mogelijk mee te laten doen. Dankzij de deelnemers van de loterij kan de stichting projecten gericht op samen spelen, samen sporten en samen naar school gaan uitbreiden.” 

Over Stichting het Gehandicapte Kind 

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) is de goede-doelenorganisatie voor kinderen met een handicap in Nederland. De stichting helpt hen te kunnen spelen, leren en sporten samen met leeftijdgenoten zonder beperking. Dat kan dankzij de steun van donateurs, vrijwilligers en sponsoren als de VriendenLoterij. 

Over de VriendenLoterij 

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk. 

Bij de VriendenLoterij maken deelnemers tijdens de wekelijkse Bingotrekking kans op de hoofdprijs van 100.000 euro, en nog vele andere mooie (geld)prijzen. Daarbij hebben deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen. Inmiddels spelen 650.000 deelnemers mee voor 46 goede doelen en bijna 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 969 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Hartstichting, Nationaal Fonds Kinderhulp en Nationaal Ouderenfonds ontvangen jaarlijks een bijdrage. 

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.vriendenloterij.nl

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!