Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen zaterdagavond de eerste overwinning pakken van dit seizoen?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen zaterdagavond de eerste overwinning pakken van dit seizoen?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen zaterdagavond de eerste overwinning  pakken van dit seizoen?

Zaterdagavond is het belang groot voor FC Emmen in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. FC Emmen ontvangt de Hagenezen op De Oude Meerdijk.

De tegenstander
Waar FC Emmen een slechte seizoenstart kent, geldt dit ook voor de tegenstander van zaterdag. ADO staat met zes punten op plek zeventien, één plek boven FC Emmen. Een overwinning is cruciaal om aan te haken bij de directe concurrenten. Zo weet ook Dick Lukkien: “ADO is ook een ploeg die voor elk punt moeten strijden, ik verwacht dat ze ons zullen opwachten en vanuit een heel compacte organisatie gaan spelen. Dan is het voor ons zaak daar doorheen te voetballen.”

Historie
Het is ondertussen al een tijdje geleden dat FC Emmen tegen ADO speelde, de laatste keer was op 27 september 2019. In deze ontmoeting mocht FC Emmen de Hagenezen ook ontvangen en behaalden ze een klinkende overwinning. Door doelpunten van Luciano Slagveer, Michael de Leeuw en een eigen doelpunt aan ADO-zijde werd er met 3-0 gewonnen op De Oude Meerdijk.

Paarse Vrijdag
De voetbalwereld maakt in het weekend van Paarse Vrijdag (11 december) een statement: “Iedereen is welkom en moet zichzelf kunnen zijn, niemand mag worden uitgesloten,” zo laat de KNVB weten. Dit houdt in dat ook in de wedstrijd van FC Emmen extra aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. Beide aanvoerders spelen met een #OneLove-aanvoerdersband, de cornervlaggen zullen in de regenboogkleuren zijn en de trainers dragen een speldje.

FC Emmen is blij dat stadion De Oude Meerdijk decor is van deze actie en heeft ook de supporters van de bezoekers de gelegenheid gegeven om van zich te laten horen. Zij leggen, in samenwerking met de John Blankenstein Foundation, een enorm spandoek in het bezoekersvak. Alles in het teken van het ‘Paarse weekend’.

Spandoeken-actie
Ook supportersvereniging Brigata Fanatico heeft een actie in het leven geroepen, met als doel de mannen van FC Emmen extra aan te moedigen. Supporters is gevraagd een spandoek maken om de ploeg met een positieve tekst te steunen. Supporters kunnen het gemaakte spandoek zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur inleveren bij de ingang Oost (tussen de Oost- en Zuidtribune).

Wedstrijdselectie
Wiedwald, Telgenkamp, Van der Lei, Veendorp, Bakker, Araujo, Jansen, Tibbling, De Leeuw, Kolar, Peña, Laursen, Gorgülü, Caciano, Avdijaj, Chacon, Ben Moussa, Cavlan, Bijl, Bernadou en Van Rhijn.


FC Emmen – ADO Den Haag

Zaterdag 12 december, 18.45 uur 
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Manschot

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!