Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen met de nieuwe aanwinsten?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen met de nieuwe aanwinsten?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen winnen met de nieuwe aanwinsten?


Na de zure bekeruitschakeling van afgelopen woensdag, moet FC Emmen er zaterdagmiddag weer staan. Om 16.30 uur wordt er in Den Haag afgetrapt voor de achttiende wedstrijd van het seizoen.

Selectie
Aankopen Jean-Pierre Rhyner, Kerim Frei en Didier la Torre zijn speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Dit stemt hoofdtrainer Dick Lukkien tot tevredenheid: “Dat wisten we sinds dinsdag eigenlijk al, dus we hebben ons goed kunnen voorbereiden op komende wedstrijd. Het versterkt de gehele groep en ook de weerstand op training. Dat is goed voor de groep en ik zie dat het niveau stijgt. Dat geeft vertrouwen.”

Ondanks zijn uitvallen afgelopen dinsdag, is Glenn Bijl fit en kan hij gewoon meedoen tegen ADO Den Haag. Dit betekent dat Luciano Carty, Lentini Caciano, Collin Seedorf en Marko Kolar de ziekenboeg vullen.

Lukkien is tevreden over de fitheid van zijn selectie: “Wij hebben geen spelers die geen wedstrijd uit kunnen voetballen, ook in deze drukke periode vind ik dat wij er nog altijd goed en fit op staan. Ik heb bij ons nog geen speler het veld zien verlaten door kramp of vermoeidheid. We hebben er een aantal nieuwe, frisse jongens bij en dat zorgt alleen maar voor een nog bredere en fittere selectie.”

Tegenstander
ADO Den Haag is een directe concurrent en dus begrijpt Lukkien dat er met extra aandacht wordt gekeken naar de wedstrijd. Er is goed naar de tegenstander van zaterdag gekeken en Lukkien constateert verbeteringen bij de ADO: “Ik vind ze een stuk beter spelen dan voor de winterstop. Zij hebben zich ook versterkt, met goede en ervaren spelers. Je ziet dit, op een slippertje tegen VVV- Venlo na, terug in de resultaten. Ze krijgen een stuk minder gemakkelijk de doelpunten tegen.”

Historie
Een FC Emmen-supporter bewaart altijd mooie herinneringen aan Den Haag. Zoals iedereen weet speelden de Emmenaren in de zomer van 2018 de eerste wedstrijd ooit in de eredivisie op Haagse bodem. Bij rust stond FC Emmen met 0-2 voor door een fantastisch afstandsschot van Glenn Bijl en een strafschop Anco Jansen. In de tweede helft kon Kjell Scherpen zijn doel niet helemaal schoon houden, maar verder dan één treffer kwam ADO niet en FC Emmen boekte een historische zege.

Dit is ook de enige wedstrijd die, op het hoogste niveau, in Den Haag is uitgevochten tussen de twee ploegen. Vorig seizoen ging de wedstrijd vanwege het coronavirus niet door. Aanstaande zaterdag moet FC Emmen deze honderd procent score op het hoogste niveau in Den Haag behouden om aansluiting te vinden richting plek vijftien.

Het is niet de enige historische wedstrijd die Emmen tegen Den Haag speelde. In 1985 was FC Den Haag de eerste tegenstander ooit in het betaalde voetbal voor Emmen. De wedstrijd werd helaas niet gewonnen door de Emmenaren, 0-1.

Wedstrijdselectie
Wiedwald, Telgenkamp, Van der Lei, Veendorp, Bakker, Araujo, Jansen, Tibbling, De Leeuw, Peña, Laursen, Görgülü, La Torre, Avdijaj, Vlak, Ben Moussa, Cavlan, Bijl, Bernadou, Frei, De Vos, Van Rhijn en Rhyner.

FC Emmen – ADO Den Haag
Zaterdag 23 december, 16.30 uur
Cars Jeans Stadion
Scheidsrechter: Nijhuis

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!