Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen Feyenoord

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen Feyenoord

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen stunten tegen Feyenoord

Vanmiddag komt Feyenoord op bezoek in Emmen. De ploeg van trainer Dick Advocaat staat op een vijfde plek in de eredivisie en is nog ongeslagen. Om 14.30 uur trappen we af op De Oude Meerdijk.

De selectie
Dick Lukkien kan niet over een volledige selectie beschikken aankomende zondag. Nikolai Laursen en Simon Tibbling zijn door hun rode kaarten in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen geschorst en zullen dus niet bij de wedstrijdselectie zitten.

Verder heeft Lukkien nog te kampen met enkele lichte klachten binnen zijn selectie: “Ik kan nu nog niet goed zeggen wie wel en wie niet fit genoeg zijn voor zondag. We zitten nu dik 48 uur voor de wedstrijd en de spelers hebben net getraind, we moeten de reacties op de training even afwachten. Ik heb er wel een goed gevoel over.”

De tegenstander

Feyenoord is sterk aan het seizoen begonnen, maar kent de laatste weken een wat mindere fase. Afgelopen donderdag werd er met 1-4 verloren in het Europa League-duel tegen Wolsfberger AC. Dit hoeft volgens de hoofdtrainer niks te zeggen: “Feyenoord is een goede ploeg, dat is simpel zat. Tuurlijk hebben ze het wat lastiger de laatste weken, maar dat doet niets af aan hun kwaliteiten. Steven Berghuis is een fantastische speler, maar ook Bryan Linssen, Mark Diemers en Orkun Kökçü hebben al vaak genoeg laten zien hoe goed ze zijn. Hier zullen we ongelofelijk scherp op moeten zijn.”

Historie
Zondag zal pas de zesde officiële ontmoeting worden tussen beide ploegen. FC Emmen wacht nog steeds op een overwinning tegen de Rotterdammers. FC Emmen verloor vijf keer en wist één keer gelijk te spelen.

Dat gelijkspel was vorig seizoen. FC Emmen kwam in de eerste helft nog terug van een 2-0 achterstand en ging de rust in met 2-2. Na de rust kwam FC Emmen op voorsprong via een doelpunt van Luciano Slagveer. Deze voorsprong werd tot aan de 96ste minuut door de Drenten vastgehouden, toen was het Jens Toornstra die namens Feyenoord de 3-3 maakte.

FC Emmen – Feyenoord
Zondag 1 november, 14.30 uur
Stadion De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Kuipers

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!