Home Nieuws Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten mee nemen uit Sittard?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten mee nemen uit Sittard?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen punten mee nemen uit Sittard?

Vanavond speelt FC Emmen Fortuna Sittard. Om 20.00 uur zal er worden afgetrapt in het Fortuna Sittard Stadion voor opnieuw een heel belangrijk duel voor de Drentse formatie.

Selectie
De ploeg van Dick Lukkien heeft afgelopen zondag vol overtuiging met 3-1 van RKC Waalwijk gewonnen. De doelpuntenmakers in het duel waren aan de kant van FC Emmen Nick Bakker, Luka Adžić en Sergio Peña. Aan de kant van de Waalwijkers was het Cyril Ngonge die in de extremis nog het enige Brabantse doelpunt maakte. Met deze overwinning zette FC Emmen een positieve reeks voort waarin de ploeg zes wedstrijden op rij ongeslagen is.

Dick Lukkien beschikt tegen Fortuna over een iets minder fitte selectie dan de vorige wedstrijden. Lucas Bernadou is vorige week zondag uitgevallen met een hamstringblessure en is ook komende wedstrijd niet inzetbaar. Hoelang de blessure duurt, is onduidelijk. Ook Stefan van der Lei is geblesseerd. Of Michael de Leeuw aanwezig is bij de wedstrijd, is nog onduidelijk. De aanvoerder heeft afgelopen week niet getraind vanwege griepverschijnselen, net als Lentini Caciano. Marko Kolar is niet inzetbaar vanwege een positieve coronatest. 

De sfeer in de groep van Lukkien is prettig. De hoofdtrainer kijkt dan ook positief vooruit: “We zitten in een goede flow en willen dit nu vasthouden. We gaan dan ook maar voor één ding naar Sittard: drie punten. Fortuna vind ik gewoon een hartstikke goede ploeg, die ook veel punten heeft gepakt dit seizoen. Dus het wordt een moeilijke wedstrijd, maar wij kunnen daar gewoon punten halen en daar gaan we volledig voor.”

Tegenstander
Fortuna Sittard staat met 34 punten op de twaalfde plek in de eredivisie. De club verloor afgelopen zondag nog met 2-1 van Feyenoord. Na een 0-0 ruststand zette Steven Berghuis de Rotterdammers vanaf de stip op voorsprong, maar tien minuten later trok Mark Diemers (ook vanaf de stip) de stand gelijk. Uiteindelijk scoorde Róbert Boženík de winnende treffer.

Fortuna kent momenteel een mindere periode dan de Emmenaren. Van de laatste vijf wedstrijden won de club er één, namelijk het duel tegen VVV-Venlo (1-3).

“Fortuna is goed georganiseerd op verdedigend gebied. Ze kunnen heel compact spelen en zijn redelijk goed in de omschakeling. Als wij in balbezit zijn, moeten we dus goed opletten wat er kan gebeuren als we de bal verliezen. Ik verwacht wel dat Fortuna terug zal zakken en ons de bal geeft, dus we moeten gewoon ons eigen spel spelen”, aldus Lukkien.

Historie
Fortuna en FC Emmen zijn goede bekenden van elkaar. De ploegen stonden namelijk al 41 keer eerder tegenover elkaar. In het aantal overwinningen zijn de Emmenaren licht in het voordeel. FC Emmen won achttien keer, dertien keer werd er gelijkgespeeld en tien keer gingen de punten naar Fortuna.

De meeste wedstrijden tussen de Emmenaren en de Limburgers vonden plaats op het tweede niveau van Nederland. Beide ploegen hebben lange tijd gevoetbald in de eerste divisie, maar mogen zich nu eredivisionist noemen.

De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen werd het gelijk. In deze wedstrijd kwamen de Emmenaren op een 0-2 achterstand door doelpunten van Sebastian Polter en Lisandro Semedo, die vlak achter elkaar het doel troffen. De rood-witten lieten het er echter niet bij zitten en antwoordden in de tweede helft met twee doelpunten. Nikolai Laursen maakte de aansluitingstreffer via een afvallende bal en tien minuten later scoorde Michael de Leeuw de 2-2 op aangeven van Caner Cavlan.

Een uitwedstrijd tegen Fortuna die veel Emmenaren nooit zullen vergeten is die op 31 oktober 2014. Een hattrick van Alexander Bannink, twee goals van Cas Peters en doelpunten van Roland Bergkamp, Tim Siekman en Boy Deul zorgden voor maar liefst acht Drentse treffers. Eindstand: 1-8!

Vrienden Van FC Emmen & EasyToys LIVE
Voorafgaand aan het duel organiseren we Vrienden Van FC Emmen & EasyToys LIVE. Deze uitzending wordt speciaal georganiseerd voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Tijdens het evenement treden verschillende artiesten uit de regio op. Zo brengen we de geweldige sfeer van vorig seizoen in het stadion naar de huiskamers van supporters. De uitzending begint om 18.30 uur en eindigt wanneer de wedstrijd begint.

Fortuna Sittard – FC Emmen
Zaterdag 10 april, 20.00 uur
Fortuna Sittard Stadion
Scheidsrechter: Kooij

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!