Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen ook van FC Utrecht winnen?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen ook van FC Utrecht winnen?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen ook van FC Utrecht winnen?

Na de winst op PEC Zwollen gaat aankomende zaterdag FC Emmen op bezoek bij FC Utrecht. Om 16.30 uur wordt er afgetrapt in Stadion Galgenwaard.

Selectie
De ploeg van Dick Lukkien wist in de wedstrijd tegen PEC Zwolle de sleur te doorbreken en won met 3-2 in eigen huis. Aankomende zaterdag zullen de Emmenaren proberen deze lijn door te zetten tegen FC Utrecht.

Lukkien kan aankomende zaterdag wel beschikken over Glenn Bijl en Caner Cavlan, die de hele week goed hebben kunnen trainen. Hij kan echter geen beroep doen op Lucas Bernadou. De middenvelder ging in de wedstrijd tegen PEC Zwolle geblesseerd naar de kant. Het is nog niet duidelijk hoelang de blessure hem aan de kant zal houden. Zijn meest voor de hand liggende vervangers zijn Simon Tibbling en Hilal Ben Moussa. Daarnaast zijn Lentini Caciano en Luciano Carty niet inzetbaar vanwege blessureleed.

Maar er was deze week ook positief nieuws voor de Emmenaren. Directe concurrenten ADO Den Haag en Willem II speelden tegen elkaar, waardoor de mogelijkheid bestond dat een van de twee teams met drie punten uit zou lopen. De wedstrijd resulteerde echter in een gunstige 1-1. Hiermee blijft het gat tussen FC Emmen en de zestiende plek vijf punten.

Tegenstander
FC Utrecht bevindt zich momenteel op de zevende plaats in de eredivisie. Van haar laatste vijf wedstrijden wist de ploeg van trainer René Hake, die in het verleden ook bij Emmen werkzaam was en nog steeds in de regio woont, er vier te winnen. De laatste wedstrijd wonnen de Utrechters overtuigend met 0-6 van Willem II.

De Domstedelingen zullen het de aankomende tijd moeten doen zonder centrumverdediger Justin Hoogma. De 22-jarige heeft op de training een blessure opgelopen, waardoor hij twee maanden niet inzetbaar zal zijn. Er wordt momenteel gesproken van een blessureplaag bij FC Utrecht. In de wedstrijd tegen Willem II waren er om die reden zes spelers niet inzetbaar.

Lukkien ziet mogelijkheden in de wedstrijd tegen Utrecht: “Utrecht is een ploeg met kwaliteit en goed voetballende spelers. Omdat zij voetballen, zullen ze ook ruimte geven aan ons om te voetballen. Als wij dan doen wat we kunnen en lef hebben, dan liggen daar zeker mogelijkheden.”

Historie
FC Emmen trof FC Utrecht slechts vier keer eerder op het hoogste niveau van Nederland. Van deze vier duels werden de punten gelijkwaardig verdeeld. Twee keer won Emmen, twee keer won Utrecht.

De laatste keer dat FC Emmen de Utrechters trof, verloren de rood-witten met 2-3 op De Oude Meerdijk. In deze wedstrijd zorgden Miguel Araujo en Lucas Bernadou voor de Emmer treffers. Beide doelpunten werden gemaakt in de eerste helft, waarin eerst de Utrechters eenmaal wisten te scoren. De Emmenaren gingen daardoor met een voorsprong de rust in, maar deze voorsprong werd helaas niet behouden. In de tweede helft waren het Joris van Overeem en Adrián Dalmau die Utrecht naar de winst schoten. Ondanks 63% balbezit bleven de punten dus uit voor de Emmenaren.

Michael de Leeuw weet hoe het is om te scoren tegen FC Utrecht. De aanvaller wist in officiële duels maar liefst zes keer de bal achter de keeper van de Domstedelingen te werken. Twee van die zes treffers maakte hij in het rood-wit, twee in het shirt van FC Groningen en twee namens De Graafschap. De Leeuw is momenteel bovendien de clubtopscorer met zeven doelpunten.

FC Utrecht – FC Emmen
Zaterdag 27 februari, 16.30 uur
Stadion Galgenwaard
Scheidsrechter: Bax

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!