Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen morgen de eerste wedstrijd winnen?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen morgen de eerste wedstrijd winnen?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen morgen de eerste wedstrijd winnen?

Zaterdagmiddag wordt er om 16.30 uur afgetrapt op De Oude Meerdijk. Met Vitesse als bezoekers gaat FC Emmen op zoek naar aansluiting op de concurrenten.

Selectie
In deze drukke tijd moet er goed worden gekeken naar de fitheid van de selectie. Zo ook bij de ploeg van Dick Lukkien: “Het is een drukke maand, dat is nu vaak genoeg gezegd. Maar je weet dat je niet elke week de beschikking hebt over je volledige selectie. Helaas is Glenn Bijl niet fit genoeg om morgen te spelen, ondanks dat de blessure gelukkig erg meevalt. Ook is het nog de vraag of Miguel Araujo mee kan doen. Verder zijn Lentini Caciano, Luciano Carty en Desevio Payne niet fit genoeg om morgen bij de wedstrijdselectie te zitten.”

Tegenstander
FC Emmen krijgt de nummer drie van de competitie op bezoek. Met trainer Thomas Letsch aan het roer presteert de ploeg uit Arnhem dit seizoen uitstekend. Met 35 punten uit zestien duels is het een tegenstander die het FC Emmen heel lastig gaat maken, weet ook Lukkien: “Ik kijk met veel bewondering naar Vitesse, ze spelen erg dynamisch en leuk voetbal. In Nederland spelen tegenwoordig meer ploegen het 5-3-2-systeem, maar Vitesse doet dit op een meer dynamische wijze. Daarin hebben ze met Riechedley Bazoer centraal achterin een speler die dit systeem goed beheerst. Hij durft door te stappen, uit te wijken naar de zijkanten en blijft ook voorin als dat moet. Verder zit er gewoon veel kwaliteit op elke positie. Een mooie uitdaging voor ons om ze van het voetballen te houden.”

Ook keert Mister FC Emmen terug op De Oude Meerdijk. Joseph Oosting, assistent-trainer van Vitesse, speelde in totaal 231 wedstrijden in het rood-wit en is een graag geziene gast in ons stadion.

Een drukke periode
Het is niet alleen druk op het veld, maar ook op de club. Er wordt keihard gewerkt om de selectie zo snel mogelijk te versterken. FC Emmen is met meerdere spelers in contact en wij hopen zo snel mogelijk nieuwe namen te kunnen presenteren. De focus ligt op het nu en de club doet er alles aan om ook volgend jaar weer op het hoogste niveau actief te zijn.

HistorieFC Emmen en Vitesse troffen elkaar nu vijf keer op het hoogste niveau en de laatste ontmoeting is nog niet zo lang geleden. Op 8 november 2020 reisde de ploeg van Lukkien af naar Arnhem. Deze wedstrijd werd, ondanks een vroege rode kaart aan Vitesse-zijde, niet gewonnen door FC Emmen. Met een 3-0 achterstand bij rust moest er veel gebeuren. Met het inbrengen van Luciano Carty, die zijn debuut maakte in het GelreDome, werd FC Emmen enorm dreigend. Uiteindelijk was het niet genoeg en eindigde deze ontmoeting in 3-1.

De laatste keer dat de Arnhemmers naar Emmen kwamen, trok FC Emmen aan het langste eind. Op De Oude Meerdijk werd vorig seizoen met 2-1 gewonnen door doelpunten van Michael de Leeuw en Nicolai Laursen.

Wedstrijdselectie
Wiedwald, Telgenkamp, Van der Lei, Veendorp, Bakker, Araujo, Jansen, Tibbling, De Leeuw, Kolar, Peña, Laursen, Timmerman, Görgülü, Avdijaj, Granečný, Vlak, Ben Moussa, Cavlan, Bernadou, Sidibe, De Vos, Van Rhijn.

FC Emmen – Vitesse
Zaterdag 16 januari, 16.30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Kamphuis

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!