Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen de volgende ronde van de beker halen?

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen de volgende ronde van de beker halen?

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen de volgende ronde van de beker halen?

In de achtste finale van het bekertoernooi speelt FC Emmen woensdagmiddag op De Oude Meerdijk tegen SC Heerenveen.

Selectie
Goed nieuws voor Dick Lukkien in aanloop naar de wedstrijd met SC Heerenveen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn zowel Glenn Bijl als Miguel Araujo weer volledig fit: “Klopt, beide spelers hebben volledig meegetraind en zullen, als zij goed uit de training komen, morgen weer aansluiten. Dat is erg goed nieuws. Daarentegen heeft Marko Kolar wel een vervelende blessure opgelopen, ik ben bang dat wij hem wel enkele weken kwijt zijn.”

Agelopen week presenteerde FC Emmen vier nieuwe spelers, Lukkien is erg tevreden over de aanwinsten: “We hebben met Kerim Frei kwaliteit binnengehaald. Dat is een feit. Hij is fit en oogt heel scherp, ik ben blij dat hij terug is. Met Jean-Pierre Rhyner hebben we ons verdedigend versterkt en ik denk dat dat ook nodig was. Ook Didier la Torre heeft meegetraind en maakt een erg goede indruk.”

Helaas kan Lukkien tegen SC Heerenveen nog geen gebruikmaken van de nieuwelingen, vanwege de benodigde werkvergunning en internationale overschrijving. Dit proces bevindt zich in de afrondende fase en zal nog enkele dagen duren.

Het vat is daarmee nog niet leeg voor FC Emmen. “We zijn nog druk bezig om ons verder te versterken, het is ook geen geheim dat het hierbij om een spits gaat,” aldus Lukkien.

De tegenstander
SC Heerenveen speelde dit jaar pas één bekerduel, in de eerste ronde schakelde de ploeg van Johnny Janssen Top Oss uit door in eigen huis met 3-1 te winnen en de tweede ronde zijn ze uitgeloot. In de competitie kende de ploeg een uitstekende start, maar de laatste weken hapert de Friese motor enigszins: “Ze hebben nu lang achter elkaar niet gewonnen. Ik denk dat zij verdedigend wel heel sterk zijn, voetballend loopt het minder de laatste tijd. Bij ons ligt het eigenlijk net andersom. Maar het duo Veerman en Veerman is er eentje om altijd voor op te passen, die moeten wij uit zien te schakelen. Als wij beter met onze kansen omgaan, zie ik ons morgen wel winnen van Heerenveen.”

Historie
Beide ploegen troffen elkaar driemaal eerder in het bekertoernooi. De eerste keer was op 12 augustus 1995. In het Abe Lenstra Stadion zorgde Jan de Jonge voor de 0-1, maar het werd uiteindelijk 2-1 voor de Friezen. De tweede bekerontmoeting vond plaats in het seizoen 1998/1999. In een ijskoud Stadion Meerdijk begon Emmen sterk aan de wedstrijd en kwam het op een 2-0 voorsprong door een eigen doelpunt van Heerenveen en een doelpunt van Mika Nurmela. De bezoekers uit de eredivisie waren sterker en kwamen ook terug op 2-2. Maar in de negentigste minuut maakte Emmen-spits Martin Drent de winnende 3-2. “Het mooiste moment voor mij persoonlijk,” gaf Drent al eerder aan in zijn ‘FC Emmen-moment’

De laatste keer dat FC Emmen de Friezen trof in de beker was in 2010, er werd toen met 3-1 verloren. Tjaronn Chery zorgde met de 1-2 nog voor enige spanning in de slotfase, maar Mika Väyrynen besliste met zijn treffer in de 86ste minuut de wedstrijd. In deze wedstrijd maakte oud-Emmenaar Bas Dost ook nog een treffer voor SC Heerenveen.

Bekerzeges
Waar FC Emmen in de competitie maar niet weet te winnen, versloeg het in de beker beide tegenstanders. FC Eindhoven werd in de eerste ronde met 2-0 verslagen en FC Emmen won met 2-1 van FC Groningen. De hoofdtrainer laat de beker niet links liggen: “Ik kan morgen niet zeggen dat we op halve kracht gaan spelen, dat vertik ik ook. En het kan er ook voor zorgen dat je het chagrijn van je afspeelt. Of je dat nou doet door een ronde verder te komen in de beker, of te winnen in de competitie. We hebben die overwinning nodig, daar zullen we ook vol voor gaan.”

Bij winst kwalificeert FC Emmen zich voor de kwartfinale van het bekertoernooi, dat zou een evenaring zijn van de beste bekerreeksen in 1989/1999 en 1998/1999. Hierin strandde Emmen respectievelijk tegen PSV en Fortuna Sittard.

Wedstrijdselectie
Wiedwald, Telgenkamp, Van der Lei, Veendorp, Bakker, Araujo, Jansen, Tibbling, De Leeuw, Peña, Laursen, Avdijaj, Vlak, Ben Moussa, Cavlan, Bijl, Bernadou, De Vos en Van Rhijn.

FC Emmen – SC Heerenveen
Woensdag 20 januari, 16.30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Mulder

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!