Home Emmen Voorbeschouwing: Kan FC Emmen de eerste punten pakken tegen RKC

Voorbeschouwing: Kan FC Emmen de eerste punten pakken tegen RKC

0
Voorbeschouwing: Kan FC Emmen de eerste punten pakken tegen RKC

Vrijdag reist FC Emmen in de vrieskou af naar Waalwijk. Om 18.45 uur wordt er tegen RKC afgetrapt in het Mandemakers Stadion. De wedstrijd, die normaliter zou beginnen om 20.00 uur, is vervroegd vanwege de verwachte kou.

Selectie
De tegen AZ sterk ogende ploeg van Dick Lukkien mag het aankomende vrijdag opnemen tegen een directe concurrent. De Emmenaren moeten het zonder Caner Cavlan doen, die in de wedstrijd tegen de Alkmaarders een blessure opliep. “Cavlan heeft afgelopen zaterdag een blessure opgelopen. Het is helaas lastig te zeggen wanneer we Cavlan weer kunnen inzetten,” aldus Lukkien. Andere afwezigen zijn Marko Kolar en Luciano Carty. Beide spelers zijn niet inzetbaar vanwege blessureleed.

Of Luka Adzić vrijdagavond zijn debuut mag maken, is nog maar de vraag. “Het is in principe een race tegen de klok. Er moet nog het een en ander geregeld worden, maar de kans is aanwezig dat hij morgen speelgerechtigd is.” Ook is het nog niet zeker of Glenn Bijl genoeg is aangesterkt om vrijdag te spelen. 

Tegenstander
De ploeg uit Waalwijk, die zich momenteel net buiten de gevarenzone bevindt, zal de punten in eigen huis willen houden. Als RKC geen punten weet te pakken, kan de club terugzakken naar de zestiende plek. De Waalwijkers wisten hun laatste tien wedstrijden niet te winnen; zes keer werd er verloren en viermaal gelijkgespeeld. De laatste overwinning dateert van 5 december 2020, toen VVV-Venlo in Waalwijk een 1-2 voorsprong met tien man niet wist te verdedigen; het werd 3-2 voor de thuisploeg. 
“Ik heb respect voor RKC. Ze proberen altijd onder druk uit te komen en te voetballen, tegen wie ze ook spelen,” zegt Lukkien.

Aan de andere kant zullen uiteraard de Emmenaren vrijdag alles geven om drie punten mee te nemen naar De Oude Meerdijk. Voor FC Emmen zijn de punten die vrijdagavond verdeeld worden van groot belang om mee te blijven doen in de strijd om handhaving.

Historie
Vrijdag reizen de Drenten voor de dertiende keer in competitieverband naar Waalwijk.
Sinds 2015 is FC Emmen ongeslagen in Waalwijk. Vanaf het seizoen 2014/2015 heeft FC Emmen zes wedstrijden gespeeld in het Mandemakers Stadion, waarvan er drie werden gewonnen en drie in een gelijkspel eindigden.

Ook de laatste keer dat Emmen op bezoek ging bij de club uit Noord-Brabant, op 24 november 2019,  eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (1-1). De doelpuntenmaker aan de kant van FC Emmen was in deze wedstrijd Michael de Leeuw, die de bal in de vijftiende minuut raak schoot op aangeven van Marko Kolar. De goal van RKC kwam op naam van Sylla Sow, die nog in de 90+6e minuut kon afdrukken vanuit een voorzet. De Waalwijkers speelden toen al twintig minuten met een man minder, na de rode kaart van Hans Mulder. Het was destijds een behoorlijke domper, omdat de rood-witten hunkerden naar een overwinning buiten het eigen stadion.

Op jacht naar een driepunter
Ook nu hunkeren de Emmenaren naar een overwinning. Dit eredivisieseizoen staat er in de ranglijst nog altijd een ‘0’ bij het aantal winstpartijen van FC Emmen, al werd in het bekertoernooi wel tweemaal gewonnen. Het vertoonde spel biedt de laatste wedstrijden wel perspectief en het woord ‘opgeven’ is uit de Drentse woordenboeken geschrapt.

RKC Waalwijk – FC Emmen
Vrijdag 12 februari, 18.45 uur
Mandemakers Stadion
Scheidsrechter: Van de Graaf

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!