Home Emmen Vanaf 1 februari ook ’s avonds betaald parkeren Emmen centrum

Vanaf 1 februari ook ’s avonds betaald parkeren Emmen centrum

0
Vanaf 1 februari ook ’s avonds betaald parkeren Emmen centrum

Als we niks doen, hebben we eind 2020 € 400.000,- tekort op parkeren in Emmen, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten. Vanaf 1 februari wordt dus ook ‘s avonds betaald parkeren ingevoerd. Het college heeft hierover overlegd met allerlei partijen in het centrum. 

Daarom hebben zij gekozen voor de volgende oplossingen: 

  • Dagelijks betaald parkeren tot 20.00 uur in Emmen centrum (is nu tot 18.00 uur). 
  • Donderdag blijft betaald parkeren tot 21.00 uur. 
  • Zondagochtend blijft gratis. In de parkeergarages Willinkplein en Westerstraat moet u, net als de afgelopen jaren, op zondagochtend betalen voor parkeren. 
  • De gemeente stelt meer parkeervergunningen beschikbaar voor parkeerterreinen aan de randen van het centrum.  Zo kunnen we op de parkeerterreinen aan de randen van het centrum meer auto’s laten parkeren op dagen dat er normaal gesproken minder geparkeerd wordt. 
  • De prijs van parkeervergunningen voor alle bewoners van het centrum wordt gelijk: alle bewonersvergunningen worden € 240,-
  • De prijs van bedrijvenparkeervergunningen wordt hoger en marktconform: € 600,-
  • We krijgen er een nieuw soort vergunning bij voor mensen die werken in Emmen centrum. Deze ‘kantoorvergunning’ geldt tijdens kantoortijden (van 7.00 – 18.30 uur) van maandag t/m vrijdag. 
  • We gaan het parkeerbeheer (via EMCO) goedkoper uitvoeren door het aantal uren parkeerbeheer te verminderen en sommige taken opnieuw in te kopen. 

Door deze maatregelen hoeft het uurtarief niet te omhoog. Door de inkomsten te verhogen en uitgaven te verlagen, lost de gemeente het tekort van € 400.000,- op. 

“We hebben hierover gesproken met vertegenwoordigers van ondernemers, bewoners, maatschappelijke organisaties, horeca en uitgaansgelegenheden. Uit het overleg kwam de nadrukkelijke wens naar voren om het uurtarief niet te verhogen.” zo laat van der Weide weten.

Wethouder René van der Weide spreekt zijn waardering uit voor de constructieve opstelling van de partijen uit het centrum waarmee we hebben overlegd: “Dit zijn natuurlijk maatregelen die wij liever niet nemen, maar de parkeerbegroting moet sluitend zijn. Dat betekent dat we er niks aan verdienen, maar dat we er ook geen geld op toeleggen. Het uitgangspunt voor het gesprek met de partijen was dat iedereen bijdraagt. Dat gebeurt met deze oplossingen.”
 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!