Home Emmen UCI Para-cycling wereldkampioenschappen komt naar Emmen!

UCI Para-cycling wereldkampioenschappen komt naar Emmen!

0

Van 11 tot en met 15 september 2019 zijn in Emmen de wereldkampioenschappen wielrennen voor atleten met een handicap, ook wel para-cycling genoemd. UCI Para-cycling Road World Championships is het toetje voor de gemeente Emmen en de provincie na de organisatie van twee succesvolle wereldbekerwedstrijden in 2017 en 2018. Komt u om kennis te maken met deze sport? Het parcours is gratis toegankelijk voor publiek. Een deel van het centrum en de Rondweg wordt verkeersvrij gemaakt om de wielrenners de mogelijkheid te bieden om fantastische prestaties te leveren dankzij een parcours met brede wegen en goed asfalt.

Parcours

Op 11 september starten de wereldkampioenschappen op het Raadhuisplein met een gemengde estafette voor landenteams. Donderdag 12 en vrijdag 13 september starten de individuele tijdritten vanaf het Raadhuisplein. Zaterdag 14 en zondag 15 september zijn de wegwedstrijden rondom de Meerdijk en de Rondweg. 

Programma

Woensdag 11 september (Raadhuisplein)    
19:00 – 19:30 uur – Ploegenachtervolging met TeamNL

Donderdag 12 september (Raadhuisplein):      
10:00 – 17:45 uur – Tijdrit (klassen: Cycling en Tandem) 

Vrijdag 13 september (Raadhuisplein):               
10:00 – 18:00 uur – Tijdrit (klassen: Tricycle en Handbike) 

Zaterdag 14 september (Meerdijk):            
10:00 – 18:15 uur – Wegwedstrijd (klassen: Cycling en Tandem) 

Zondag 15 september (Meerdijk):               
10:00 – 19:00 uur – Wegwedstrijd (klassen: Tricycle en Handbike)

Van gratis sportclinics tot Festival ‘Op Fietse’ met Jannes

Voor bezoekers zijn er vijf dagen lang verschillende activiteiten te beleven: van gratis sportclinics, festivals en optredens met onder andere Jannes! Het Raadhuisplein wordt omgebouwd tot een Beweegplein met een springkussen, verschillende sportactiviteiten zoals BMX en handbiken én kun je testen hoe fit je bent. Kom op zaterdag 14 september op de fiets naar de Meerdijk voor het Festival ‘Op Fietse’! Vanaf 13:00 uur maken Jannes, Bouke en Chris de Roo er op de Meerdijk een gezellig Hollands WK-feest van. 

Het belooft het een mooi spektakel te worden. Jij komt toch ook?!

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!