Home Emmen Tennisvereniging TV Heideslag gaat tennispark verduurzamen

Tennisvereniging TV Heideslag gaat tennispark verduurzamen

0
Tennisvereniging TV Heideslag gaat tennispark verduurzamen

Tennisvereniging TV Heideslag in Erica wil het tennispark verduurzamen. Hiervoor maakt de vereniging gebruik van de 1/3 regeling van de gemeente Emmen. Met een lening van €10.000,-, een subsidie van € 10.000,-, een lening uit het revolverend fonds van de gemeente van € 10.000,- en een eigen bijdrage wordt het tennispark voorzien van LED verlichting, zonnepanelen, een warmte-terugwin-unit en isolatie van en vervanging van de cv ketel in de kantine. Ook krijgen de velden, netten en tegels een grote onderhoudsbeurt of worden onderdelen vervangen. De totale kosten zijn circa € 45.000,-. De vereniging wil hiermee ruim € 1.000,- per jaar besparen.

Wethouder René van der Weide: “We willen dorpen graag helpen om de accommodaties op orde te houden, zodat ze door onze inwoners te gebruiken zijn. Met de 1/3 regeling kunnen we de tennisvereniging helpen om dit mogelijk te maken. Bovendien besparen ze door de duurzaamheidsmaatregelen een behoorlijk bedrag per jaar. Hiermee kan TV Heideslag weer jaren vooruit.”


1/3 regeling
Het revolverend fonds is een lening waaruit sportverenigingen renteloos kunnen lenen bij de gemeente. De 1/3 regeling bestaat uit drie delen; een deel subsidie, een deel draagt de aanvrager zelf bij en een deel lening van de gemeente. Daarmee ondersteunt de gemeente partijen die grote (onvoorziene) kosten moeten maken om te kunnen blijven bestaan.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!