Home Dieren Stichting WNEF zet zich in voor slingerapen in Ecuador

Stichting WNEF zet zich in voor slingerapen in Ecuador

0
Stichting WNEF zet zich in voor slingerapen in Ecuador

Stichting WNEF (het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds) ondersteunt Proyecto Washu in Ecuador. Dit project zet zich al 10 jaar in voor het behoud van het leefgebied en opvang van bruinslingerapen én voor educatie van en samenwerking met de lokale bevolking. Daarnaast doen zij wetenschappelijk onderzoek naar deze ernstig bedreigde primaten.

Vooral ontbossing en daarmee de verkleining van het leefgebied van de slingerapen, is een groot probleem aan de kuststreek van dit Zuid-Amerikaanse land. Op dit moment komen de slingerapen alleen nog voor in het noordwestelijke deel van de regio Chocó. Met het geld van de donatie vanuit het WNEF kan Proyecto Washu zich blijven inzetten voor de re-integratie van deze dieren. Ook steken zij veel tijd in het overbrengen van de boodschap voor het behoud van het regenwoud en kunnen zij nu de lokale radio inzetten om aandacht te vragen voor die boodschap bij alle, ver van elkaar wonende, gemeenschappen in de regio.      

Het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds staat als stichting los van het dierenpark, met als doel educatie, onderzoek en conservatie gericht op biodiversiteit te ondersteunen. Al het geld voor deze stichting wordt geworven vanuit giften en donaties, subsidies en sponsorbijdragen, erfstellingen/ legaten of op andere wijze. Het WNEF heeft geen winstoogmerk. Proyecto Washu is een liefdadigheidsinstelling in het noordwesten van Ecuador. Op het park zal het werk van deze organisatie onder de aandacht worden gebracht in de tropische kas Rimbula, waar de groep bruinkopslingerapen van WILDLANDS leeft.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!