Home Borger-Odoorn Regio Zuid- en Oost-Drenthe krijgt opleidingscentrum voor de monteur van de toekomst

Regio Zuid- en Oost-Drenthe krijgt opleidingscentrum voor de monteur van de toekomst

0
Regio Zuid- en Oost-Drenthe krijgt opleidingscentrum voor de monteur van de toekomst
Met de realisatie van een innovatiecentrum beschikt de regio eind 2023 over een centrum voor opleidingen, trainingen en een netwerk voor verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het innovatiecentrum krijgt onderdak bij het Alfa-college aan de Voltastraat in Hoogeveen en moet hét opleidingscentrum worden voor de monteur van de toekomst. De Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe onderschrijft de ambities van het innovatiecentrum en draagt ruim € 1,2 miljoen bij aan de realisatie. 

De totstandkoming van het innovatiecentrum is het resultaat van samenwerking tussen het regionale bedrijfsleven, onderwijs en de overheid. In 2050 moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af. Het regionale bedrijfsleven beschikt over te weinig gekwalificeerd personeel om de benodigde verduurzaming te realiseren. Ook is er behoefte aan innovaties die de verduurzaming van het woningbestand haalbaar en betaalbaar maken.  
 
Werknemers en studenten worden opgeleid in een aantrekkelijke leer- en werkomgeving, voorzien van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van duurzaam bouwen. Hier kunnen bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheid samen experimenteren om tot praktische innovaties te komen. Wethouder Jan Zwiers, gemeente Hoogeveen: “Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze samenleving, de energietransitie is een hele praktische opgave die veel kansen biedt voor ondernemers en werknemers. Dit innovatiecentrum helpt hen om praktische toepassingen te ontwikkelen én ermee te leren werken. Zo werken we samen aan goed geschoolde vakmensen voor werk waar toekomst in zit.”   
Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!