Home Emmen Openbaar vervoer op bedrijventerreinen in Emmen uitgebreid

Openbaar vervoer op bedrijventerreinen in Emmen uitgebreid

0
Openbaar vervoer op bedrijventerreinen in Emmen uitgebreid

Mensen met als bestemming de bedrijventerreinen Bargermeer-Zuid en Bedrijvenpark A37 kunnen nu tijdens de spitstijden meerdere keren per uur met de bus van en naar station Emmen-Centrum. De gemeente Emmen, Qbuzz en het OV-bureau Groningen-Drenthe hebben in totaal vier haltes gerealiseerd op beide bedrijventerreinen. Ze zijn onderdeel van de buslijn Emmen-Klazienaveen, lijn 95.

Directeur Herman G. Idema van Ondernemend Emmen: “Ik ben erg blij dat het OV-bureau en Qbuzz onze wens en die van een aantal onderwijsinstellingen in de regio heeft gehonoreerd. Het maakt het niet alleen voor medewerkers van bedrijven makkelijker om per bus naar het werk te gaan, maar zeker ook voor bijvoorbeeld stagiaires van het MBO en het HBO die uit de regio komen.”

Herman Idema ziet in de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in Zuid-Drenthe nog meer positieve punten. “Bijvoorbeeld de reistijd Emmen-Assen is tien minuten korter geworden. Het duurt nu nauwelijks langer dan met de auto. En ook het feit dat je nu vanuit Emmen rechtstreeks naar het ziekenhuis in Hoogeveen kunt met de bus zonder overstap, vind ik een goede ontwikkeling.”

De nieuwe bus route Emmen – Klazienaveen (lijn 95) vervangt hiermee Q-link 12. Door een iets gewijzigde route kan ook Bargermeer-Zuid worden aangedaan. De bus heeft ’s morgens en aan het eind van de middag haltes aan de Phileas Foggstraat ter hoogte van Olyslager, bij de afslag Karel Doormanstraat, de afslag Roald Amundsenstraat en de James Cookstraat.

De bussen via Bargermeer-Zuid en Bedrijvenpark A37 vertrekken ’s morgens vanaf het station Emmen om 6:50, 7:47, 8:07, 8:37 en 9:07. Wie ’s middags terug wil naar het station Emmen-Centrum, kan om ca 15:00, 15:30, 16:00, 16:50 en 17:50 de bus verwachten op Bedrijvenpark A37 en langs de Phileas Foggstraat.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!