Home Emmen Oosting E&O contracteert ‘The Smiling Killer’

Oosting E&O contracteert ‘The Smiling Killer’

0
Oosting E&O contracteert ‘The Smiling Killer’
(Foto: E&O)

Henrik Bergholt versterkt voor het komende seizoen de trainersstaf van Oosting E&O. De 54-jarige Deen wordt de nieuwe trainer/coach van het tweede herenteam dat uitkomt in de 2e divisie. Daarnaast gaat hij Annelies Smeets assisteren bij de eerste selectie

Henrik Bergholt maakte, eerst als linkerhoek en vervolgens als cirkelspeler, carrière bij Skjern Handball. De club legende speelde voor Skjern 350 wedstrijden op het hoogste niveau in Denemarken en vulde zijn prijzenkast met diverse titels waaronder die van landskampioen en bekerwinnaar. Met de Challenge cup won hij met Skjern in 2002, als eerste Deense team ooit, een Europese titel.

Henrik Bergholt was tijdens zijn handbalcarrière Denemarken beroemd en berucht om zijn brutale speelstijl, karakteristieke glimlach en winnersmentaliteit. Het leverde hem de bijnaam ‘The Smiling Killer’ op. Na zijn topsportcarrière bij Skjern maakte hij de overstap naar het trainersvak. Hij begon in de 2e divisie bij Hogager GF (speler/trainer). Daarna volgden Varde hk (3e divisie, speler/trainer), Galten fs (4e divisie, speler/trainer) en Mejrup Hvam (3e divisie, trainer).

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!