Home Drenthe Online event over zonne- en windenergie in regio Drenthe

Online event over zonne- en windenergie in regio Drenthe

0
Online event over zonne- en windenergie in regio Drenthe

Op 4, 5 en 6 februari 2021 vindt de Drentse Energie Driedaagse plaats in een Drentse virtuele omgeving. Tijdens dit unieke online event worden bezoekers meegenomen in de wereld van zonne- en windenergie en het verminderen van ons aardgasgebruik in de regio Drenthe – de Regionale Energiestrategie (RES). De Driedaagse is gratis en zonder inschrijving te bezoeken via www.energievoordrenthe.nl  

In de regio Drenthe wordt volop samengewerkt aan plannen voor grootschalige zonne- en windenergie op land en het verminderen van het aardgasgebruik. Twaalf gemeenten, de provincie, vier waterschappen, ondernemers, agrariërs, jongeren, beheerders van elektriciteits- en gasnetten, woningcorporaties, energiecoöperaties en natuur- en milieuorganisaties zitten met elkaar om tafel. Op allerlei manieren worden inwoners van Drenthe betrokken bij de planvorming en uitvoering. Tijdens de Drentse Energie Driedaagse kunnen Drenten zich laten informeren, inspireren en adviseren. Iedereen is welkom.

Verduurzamen woning, buurt of dorp
Tijdens de Drentse Energie Driedaagse kunnen bezoekers zich laten inspireren om in hun eigen omgeving aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning, buurt of dorp. Het Drents Energieloket, de Drentse KEI en de Natuur- en Milieufederatie geven advies en leggen uit hoe ze kunnen ondersteunen.  

Virtuele bustour en webinars
Willen bezoekers weten hoe energieprojecten succes boeken in de regio Drenthe? Dan kunnen ze in een virtuele bus stappen, die leidt langs succesvolle energieprojecten. Ook staan op het programma webinars over onder meer de zonneroute A37, het Drentse elektriciteitsnet en financiële participatie

Bestuurders en ondernemers
Tijdens de driedaagse zijn er twee tijdstippen om in gesprek te gaan met bestuurders. Drentse ondernemers vertellen in video’s hoe zij een bijdrage leveren aan de energietransitie.

Verder zijn in verschillende tenten op het virtuele festivalterrein allerlei filmpjes, interviews en animaties te bekijken.

Het complete programma van de Drentse Energie Driedaagse is te vinden op www.energievoordrenthe.nl

Pop-up Drentse Energietafel
Tijdens het event staat een pop-up Drentse Energietafel klaar voor Drenten die deel hebben genomen aan het regionale inwonersonderzoek over zonne- en windenergie. Op basis van de resultaten stellen ze Drentse energieadviezen op. Deze adviezen worden aangeboden aan de bestuurders van de Drentse Energietafel. De resultaten van het inwonersonderzoek worden gepubliceerd in een e-magazine. Het rapport van het inwonersonderzoek en de adviezen vormen samen Het Drentse Energieverhaal.

Regionale Energiestrategie (RES) regio Drenthe
RES-regio Drenthe is één van de 30 regio’s in Nederland om een Regionale Energiestrategie op te stellen. Opgave is om bij te dragen aan de doelstellingen in het Klimaatakkoord om voor 2030 49% minder CO2 uit te stoten en in 2050 de CO2-uitstoot te verminderen met 95%. Steeds meer Drenten hebben zonnepanelen op hun huis, isoleren de woning, rijden een elektrische auto of gaan van het aardgas af. Om de doelstellingen in het Klimaatakkoord te realiseren, is voor de elektriciteitsopwekking ook grootschalige zonne- en windenergie op land noodzakelijk. De RES-regio Drenthe wil voor 2030 met zonne- en windenergie 3,45 TWh opwekken. Dat is een kwart van de energie in Drenthe. Hiervan is een groot gedeelte al gerealiseerd, vergund of zit in de vergunningsfase.

Event bezoeken De Drentse Energie Driedaagse is te bezoeken op 4, 5 en 6 februari via www.energievoordrenthe.nl Aanmelding is niet nodig. De driedaagse is gratis te bezoeken.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!