Home Emmen Kruising Statenweg met Landschapslaan in Emmen wordt een voorrangsplein

Kruising Statenweg met Landschapslaan in Emmen wordt een voorrangsplein

0
Kruising Statenweg met Landschapslaan in Emmen wordt een voorrangsplein

In Angelslo wordt de komende weken hard gewerkt aan de vernieuwing van de kruising Statenweg met Landschapslaan. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, wordt een voorrangsplein aangelegd: een variant op een rotonde. Het verschil met een gewone rotonde is dat de Statenweg voorrang houdt. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Avitec. Als alles volgens planning verloopt, zijn begin mei alle werkzaamheden afgerond.

Wethouder René van der Weide legde woensdag de laatste rijplaat van de tijdelijke ‘rijbaan’: “Dit is een drukke, wat onoverzichtelijke locatie waar helaas vaker dan eens ongelukken gebeuren. Het is al langer de wens van de omgeving om deze toegang tot het winkelcentrum verkeersveiliger te maken. We vinden het belangrijk dat verkeersdeelnemers met een veilig gevoel aan het verkeer kunnen meedoen, of het nu fietsers, voetgangers of automobilisten zijn. Met dit voorrangsplein wordt de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers sterk verbeterd.”

Winkels bereikbaar, omleidingsroute voor fietsers
Tijdens de werkzaamheden worden de kruising, de Statenweg en de Landschapslaan niet helemaal afgesloten. De rijbaan en voetpaden blijven in gebruik, maar tijdens de werkzaamheden zijn er minder rijbanen beschikbaar en wordt de maximumsnelheid verlaagd. Daardoor kan het tijdelijk iets drukker worden. Voor fietsers is een korte omleidingsroute ingesteld. Het winkelcentrum en het tankstation zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!