Home Emmen Kan FC Emmen ook winnen van Sparta?

Kan FC Emmen ook winnen van Sparta?

0
Kan FC Emmen ook winnen van Sparta?

Vrijdagavond komt Sparta op bezoek op De Oude Meerdijk. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Emmen. Kan Emmen ook winnen van Sparta?

Selectie
De ploeg van Dick Lukkien heeft afgelopen zaterdag voor de tweede keer op rij gewonnen. De Emmenaren wonnen met 0-1 van Utrecht in stadion Galgenwaard. De doelpuntenmaker in het duel was Sergio Peña, die met een volley de enige treffer maakte. Het was de tweede wedstrijd op rij die de Emmenaren wonnen, een reeks die ze door willen zetten.

De Emmenaren hebben een fitte selectie tegen de Rotterdammers. De vorige wedstrijd was Lucas Bernadou niet inzetbaar vanwege blessureleed, maar de middenvelder is inmiddels weer fit genoeg om te spelen. Helaas kampen Luciano Carty en Lentini Caciano nog altijd met een blessure.

De ploeg zal aankomende vrijdag ook weer alles geven in de jacht op de drie punten. Dick Lukkien blikt vooruit: “We hebben er zin in. We hebben een fitte ploeg staan en de sfeer is goed binnen het team. We kijken optimistisch vooruit naar het duel met Sparta, maar we moeten natuurlijk wel met beide voeten op de grond blijven staan. Voor handhaving in de eredivisie is winst alles waar het om draait.”

Tegenstander
Sparta staat momenteel dertiende in de eredivisie. Van de laatste zeven duels wist Sparta geen enkele keer te winnen. Vijf keer verloren de Rotterdammers en twee keer speelden ze gelijk. De laatste overwinning dateert van 13 januari, toen de Spartanen op bezoek bij Fortuna met 0-1 wonnen.

Afgelopen weekend speelde Sparta tegen Willem II, een directe concurrent van Emmen in de degradatiestrijd. De Spartanen verloren dit duel met 0-2. Bovendien moest Jeffry Fortes met rood naar de kant, waardoor hij de wedstrijd van vrijdag moet missen. Ook linksback Mica Pinto zal waarschijnlijk niet bij de selectie zitten, hij is geblesseerd.

Ook treffen de Emmenaren een oude bekende in de Spartaanse ploeg, namelijk Michaël Heylen. De centrale verdediger speelde vorig seizoen twintig wedstrijden voor FC Emmen.

Lukkien: “Sparta heeft een goed georganiseerd elftal staan, dat over het algemeen niet veel weggeeft. In de aankomende wedstrijd moeten we zorgen voor dynamiek in het spel en een hoog tempo, om de wedstrijd naar ons toe te kunnen trekken.”

Historie
De Emmenaren hebben de ploeg uit Rotterdam al vaker ontmoet. 23 keer stonden de clubs tegenover elkaar. Qua winstpartijen doen de clubs niet veel aan elkaar onder. Van de 23 duels won FC Emmen acht keer en Sparta won er negen. Zes keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. In Emmen is de balans licht in Drents voordeel: vier overwinningen, vier gelijke spelen en driemaal verlies.

De laatste keer dat de clubs elkaar troffen werd het 2-1 op Het Kasteel. De openingstreffer werd gemaakt door Deroy Duarte, die de bal achter Felix Wiedwald wist te krijgen. Het antwoord op deze goal kwam van Michael de Leeuw, die de bal vanuit een corner binnenkopte. Helaas voor de Emmenaren mocht het niet baten, want Abdou Harroui maakte kort na de gelijkmaker de winnende goal. Hij schoot van afstand in de kruising.

Maar bij een duel tegen Sparta gaan de gedachten van iedere Emmenaar natuurlijk vooral terug naar de wedstrijd op Het Kasteel op 20 mei 2018. FC Emmen promoveerde hier na een 1-3 winst voor het eerst in de geschiedenis naar de eredivisie. Sparta kwam in dit duel in eerste instantie op voorsprong, maar de Emmenaren vochten zich strijdlustig naar een overtuigende winst. Op deze dag waren het Michael Chacon, Anco Jansen en Alexander Bannink die de treffers voor Emmen maakten. Zij dragen allemaal niet meer het Drentse rood-wit, maar de laatste weken hebben de huidige spelers met hun goede vorm bewezen ook te kunnen scoren.

FC Emmen – Sparta RotterdamVrijdag 5 maart, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Makkelie

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!