Home Emmen Gemeente Emmen zet topsporters in de schijnwerpers

Gemeente Emmen zet topsporters in de schijnwerpers

0

Gisteren heeft wethouder René van der Weide alle sportkampioenen van de tweede helft van 2019 gehuldigd. Vanaf de zomervakantie tot aan het einde van 2019 zijn 15 individuele sporters uit de gemeente Emmen Nederlands, Europees of zelfs Wereldkampioen geworden.

Madelief Soplanit uit Emmen was de jongste kampioen die werd gehuldigd. Madelief is 9 jaar oud en werd op 30 november 2019 in Emmen Nederlands kampioen Pencak Silat in de categorie ‘Jeugd onder de 1,40 meter’. Madelief traint bij Panca Asas in Emmen. Madelief: “Ik zit nog maar net op Pencak Silat, maar ik vind het heel leuk. En dan ben ik ook nog Nederlands Kampioen geworden!”. 

Egbert Zijlstra uit Emmen was de oudste kampioen die werd gehuldigd. Egbert is 70 jaar en werd op 15 september 2019 in Venetië Europees kampioen op de halve marathon in de categorie 70+. Daarnaast werd hij op 20 oktober van dit jaar in Amsterdam Nederlands kampioen in dezelfde categorie. Egbert: “Het geheim van mijn succes is dat ik veel plezier heb in het lopen en geen last heb van blessures.”

Naast de Nederlandse en Europese kampioenen waren er ook twee  Wereldkampioenen: BMX-er Lieke van der Aa en K-1 vechter Bjorn Bernsen. Bjorn: “Ik hoop beter te worden dan Badr Hari en Rico Verhoeven. Daar train ik voor!”

René van der Weide: “Elk jaar jaar huldigen we de Nederlands, Europese en zelfs Wereldkampioenen uit de gemeente Emmen. Zulke prestaties komen niet vanzelf. Deze sporters, maar ook hun vereniging, familie en vrienden moeten hier enorm veel voor doen en voor laten. Dat is topsport! Maar dat is niet de enige reden dat we ze hiervoor in de schijnwerpers zetten. Deze sporters zijn een inspiratie en een voorbeeld voor anderen. Waardoor anderen ook ervoor kiezen om te gaan sporten.”

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!