Home Emmen Gemeente Emmen wil toeristen verleiden om langer in Emmen en omgeving te blijven

Gemeente Emmen wil toeristen verleiden om langer in Emmen en omgeving te blijven

0
Gemeente Emmen wil toeristen verleiden om langer in Emmen en omgeving te blijven

De gemeente Emmen wil toeristen graag verleiden om langer in Emmen en omgeving te blijven. Daarom is er ruimte voor nieuwe vakantiehuisjes, campings, hotels, bed & breakfasts, mits deze nieuwe accommodaties vernieuwend zijn en kwaliteit toevoegen. Dat staat in de nieuwe conceptnota Verblijfsrecreatie die het college deze week heeft vastgesteld.

Het toerisme in Drenthe zit, voor de coronacrisis, in de lift sinds 2011. De vraag naar bungalows, hotels, camperplaatsen en bijzondere kampeerplekken neemt toe. Ook in de gemeente Emmen neemt het aantal toeristische overnachtingen toe; in 2019 was dit ruim 400.000, vooral in recreatiewoningen en hotels. In de gemeente zijn relatief veel kleinschalige B&B’s en (mini)campings. Opvallend is de stijging van overnachtingen op campings, tegen de landelijke trend in. Die is toe te schrijven aan camping Buitenland, die zich richt op een avontuurlijke en creatieve doelgroep. Er is ruimte in de markt voor originele en kwalitatief goede overnachtingsmogelijkheden.

De gemeente Emmen streeft naar een vitale verblijfsrecreatiesector waarin nieuwe initiatieven een duidelijk toegevoegde waarde hebben. Het doel is om richtlijnen te geven aan ondernemers die plannen hebben in de recreatiesector in de gemeente. Dit zorgt voor een passende en gewenste groei van de sector. De kwaliteit van deze groei is belangrijk met als doel om het verblijfstoerisme in Emmen te versterken. Dit heeft een positief effect op de werkgelegenheid, de leefbaarheid en het voorzieningsniveau.

Wat wil de toerist
In de toeristische sector zijn trends en ontwikkeling heel bepalend voor de vraag. Ondernemers zijn vaak genoodzaakt om veranderingen door te voeren om in te kunnen blijven spelen op de wensen uit de markt. “We willen ondernemers graag de ruimte geven om in te kunnen blijven spelen op de wensen van de toerist. Want ook een fijne verblijfsaccommodatie kan reden zijn om een paar dagen in onze gemeente te vertoeven en de omgeving te verkennen”, aldus recreatie- en toerisme wethouder Robert Kleine.

Waar zetten we op in?
De conceptnota verblijfsrecreatie is tot stand gekomen in samenspraak met ondernemers en toeristische belanghebbenden uit de regio. De gemeente vindt het belangrijk dat nieuwe initiatieven regioversterkend zijn en een duidelijke meerwaarde in de markt hebben. Andere uitgangspunten zijn onder andere: duurzaamheid en kwaliteit. De gemeente legt de nota Verblijfsrecreatie zes weken ter inzage. De reacties worden gebruikt voor het definitief maken van de nota. Later dit jaar besluit de raad over de vaststelling van de definitieve nota.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!