Home Emmen Gemeente Emmen is gestart met werkzaamheden in Nieuw-Dordrecht

Gemeente Emmen is gestart met werkzaamheden in Nieuw-Dordrecht

0
Gemeente Emmen is gestart met werkzaamheden in Nieuw-Dordrecht

Gemeente Emmen is gestart met de werkzaamheden in Nieuw-Dordrecht. In een deel van de Oranjedorpstraat, Sportweg, Houttuinen en Meester Koehoornstraat wordt de riolering vervangen. Ook wordt de inrichting van het gebied aangepakt.

Het riool in de Oranjedorpstraat, Sportweg, Houttuinen, Meester Koehoornstraat, Kromhout en Walevest wordt vervangen door een nieuw gescheiden stelsel. Daarbij worden vuil afvalwater en schoon regenwater apart van elkaar afgevoerd. Aannemer Hemmen Wegenbouw vervangt een deel van het riool. “De riolering moet vervangen worden en dat is meteen een kans om het openbaar gebied en de wegen te vernieuwen. Werk met werk maken om de leefbaarheid in Nieuw-Dordrecht te verbeteren”, aldus wethouder René van der Weide.

Inrichting openbaar gebied
Omdat bij de rioleringswerkzaamheden de straat wordt opgebroken wordt ook het openbaar gebied opnieuw ingericht. De plannen zijn in nauwe samenwerking met de Dorpscoöperatie Nieuw-Dordrecht en bewoners tot stand gekomen. Zo wordt onder andere de huidige 30km-zone op de Oranjedorpstraat groter gemaakt en leggen we verkeersplateaus aan (een soort brede drempels) om de snelheid te remmen. De kruispunten worden duidelijker zichtbaar gemaakt door beplanting. Het huidige NAM park wordt opnieuw ingericht met een vijver waarin het overtollige regenwater wordt opgevangen. Als alles volgens planning verloopt, is het werk in de zomer van 2022 klaar.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!