Gadero neemt Duitse Q&S Gartendeco over

- Lees verder na de advertentie -

Q&S Gartendeco uit het Duitse Meppen wordt per direct overgenomen door houthandel Gadero. Gadero neemt naast de showroom de Nederlandse en Duitse online activiteiten van Q&S over. Het houtbedrijf gaat Meppen tevens inzetten als afhaallocatie. Oud-vestigingsmanager Tino Hidding blijft in het Duitse Meppen in het zadel en gaat zich aldaar bezighouden met de lokale verkoop.

Bricks & Clicks
Houthandel Gadero is al enkele jaren actief in Duitsland met alleen een webwinkel. Eigenaar Henk Jan Bijmolt legt uit: “Q&S overnemen is voor ons een logische stap. Ik geloof in Bricks en Clicks. We hebben nu alleen een showroom in Breukelen. De lokale showroom van Q&S is een begrip in de regio Meppen, Duitsland (vlak over de grens bij Emmen) en zelfs Noord Nederland. Wij wilden graag fysiek een locatie in Duitsland. De vestiging in Meppen trekt enorm veel mensen aan, het bestaat al 20 jaar. Ook is het voor ons interessant als afhaalpunt voor Duitse klanten. De Q&S webshops zijn bovendien voor hun geen focus en voor ons juist een mooie aanvulling om de Duitse markt uit te bouwen. De Q&S webshops en naam worden per direct omgezet naar Gadero.”

- Lees verder na de advertentie -

Showroom
Vestigingsmanager Tino Hidding nam Q&S onlangs over van de oud eigenaren, hij vertelt: ,,Ik blijf met mijn salesteam focussen op de winkel in Meppen. De komende maanden gaan we 20.000m2 showroom geheel vernieuwen met nieuwe houten blokhutten, aluminium overkappingen en sierbestrating uit het assortiment van Gadero. Zo kunnen we Nederlandse en Duitse Gadero klanten hier prima verwelkomen. Wij focussen dus vooral op waar we goed in zijn, dat is lokale verkoop, Henk Jan houdt zicht bezig met online, een ideale verdeling.“

Blokhut en aluminium veranda specialist Q&S Gartendeco, opgericht door Manfred Specken en Joost Quispel, startte 20 jaar geleden. Het bedrijf werd bekend in Noord-Nederland en rond Meppen in Duitsland via acties in lokale kranten.