Home Emmen FC Emmen weet niet te stunten tegen Ajax

FC Emmen weet niet te stunten tegen Ajax

0

FC Emmen is er niet in geslaagd om het kampioensfeest van Ajax uit te stellen. In de Johan Cruijff ArenA werd het 4-0 voor de Amsterdamse formatie.

In de openingsfase van de wedstrijd toonden de Ajacieden meteen aan dat ze met een salonremise geen genoegen zouden nemen. Nadat eerst Dušan Tadić een vrije schietkans op randje zestien niet benutte, was het twee minuten later Jurriën Timber die een dergelijke kans wél afrondde. Het lukte de Emmenaren niet de bal weg te werken en daardoor kon Timber met een lage inzet de 1-0 op het bord zetten.

Na twee mogelijkheden voor Sébastien Haller (een kopbal ging over en een schot naast), was daar na twintig minuten spelen dan de eerste grote kans voor FC Emmen. Een lange vrije trap van Miguel Araujo ging net aan Michael de Leeuw voorbij, maar daarachter dook Luka Adzić nog op. Hij kon de bal echter niet zo toucheren dat het een doelpunt werd en dus kon de Amsterdamse verdediging de bal wegwerken.

Vanaf dit moment leken de Drenten beter in de wedstrijd te komen en verplaatste het spel zich verder weg van de Emmer doelman Michael Verrips. Ajax had weliswaar nog wel het vaakst de bal, maar wist op de helft van FC Emmen geen openingen te vinden. In de omschakeling bleek de ploeg van Dick Lukkien dreigend.

Het leidde een kleine tien minuten voor rust tot een kans voor Emmen. Glenn Bijl kreeg binnen de vijandige zestien veel vrijheid op de achterlijn, maar zijn lage voorzet stuitte op de Amsterdamse verdediging in plaats van De Leeuw.

Vlak voor rust waren de Drenten opnieuw dichtbij de gelijkmaker. Een aanval opgezet via Jari Vlak en Sergio Peña eindigde met een voorzet van Caner Cavlan op Luka Adzić, maar zijn kopbal miste richting. En dus zochten de spelers de kleedkamer op met een 1-0 stand, waar dat misschien ook wel 1-1 had kunnen zijn.

De score loopt op
Ook in de tweede helft kreeg Tadić namens Ajax al snel een vrije schietkans. Ditmaal schoot hij met rechts over de verre kruising. Even later kopte Edson Álvarez net over uit een hoekschop.

Na een kwartiertje was FC Emmen heel dichtbij een enorme kans. Kerim Frei bereikte De Leeuw, wiens balletje op Peña vervolgens net niet goed was. Dat werd extra vervelend omdat de bal amper een minuut later aan de andere kant in het net lag. Op aangeven van Davy Klaassen schoot Haller de 2-0 binnen.

Vijf minuten later viel ook de derde treffer van de thuisploeg. Een voorzet van Tadić bereikte Devyne Rensch voorbij de tweede paal en de verdediger kopte de 3-0 binnen. Kort daarna voorkwam Verrips met een knappe redding een doelpunt na een kopbal van Nicolás Tagliafico, maar kort daarna was een kopbal van Klaassen de doelman toch te machtig: 4-0.

Het laatste fluitsignaal van Kevin Blom betekende dat Ajax de schaal in ontvangst mocht nemen. FC Emmen feliciteert de Amsterdammers met het kampioenschap.

Door de nederlaag blijft de situatie onderin de eredivisie grotendeels onveranderd. Behalve hekkensluiter ADO Den Haag verloren immers ook de directe concurrenten van de Emmenaren. Volgend weekend speelt FC Emmen op zondagmiddag thuis tegen FC Groningen, dat zondag met 1-2 verloor van Sparta Rotterdam.

Ajax – FC Emmen: 4-0
10. Timber 1-0
61. Haller 2-0
66. Rensch 3-0
74. Klaassen 4-0

Ajax: Stekelenburg; Rensch (67. Mazraoui), Timber (77. Schuurs), Martínez, Tagliafico; Álvarez, Klaassen (88. Labyad), Gravenberch (77. Kudus); Antony (67. Neres), Haller, Tadić.

FC Emmen: Verrips; Bijl, Araujo, Veendorp, Cavlan; Vlak (73. Ben Moussa), Bernadou (82. Tibbling); Frei (73. Gladon), Peña, Adzić (82. De Vos); De Leeuw (88. La Torre).