Home Emmen FC Emmen weet met steun van supporters één punt mee te nemen uit Groningen

FC Emmen weet met steun van supporters één punt mee te nemen uit Groningen

0

FC Emmen heeft zaterdagavond gelijkgespeeld tegen FC Groningen. De rood-witten kwamen verdiend op voorsprong, maar gaven het in de tweede helft uit handen. Bij het vertrekken van de bus richting Groningen, organiseerden de supporters een prachtige sfeeractie bij stadion De Oude Meerdijk.

De sfeeractie leek meteen effect te hebben, want de Emmenaren begonnen vol strijdlust aan de wedstrijd. Direct vanaf het begin zaten de rood-witten kort op de Groningers, wat al in de tweede minuut resulteerde in een gevaarlijke kans. Na een knappe actie van Luka Adžić kwam de bal op de voet van Michael de Leeuw terecht, maar de aanvaller kreeg de bal niet langs Sergio Padt.

Niet veel later was FC Emmen wederom dicht bij een voorsprong. Een overtreding van Padt leidde tot een vrije bal op een gevaarlijke plek. Miguel Araujo probeerde het ineens richting de kruising, maar de sluitpost van Groningen werkte de bal ternauwernood op de paal.

FC Groningen kwam bijna niet van de eigen helft af, maar creëerde toch een mogelijkheid in de openingsfase van de wedstrijd. Mohamed El Hankouri stichtte met een strakke voorzet gevaar voor het doel van Michael Verrips, maar Glenn bijl verwerkte de voorzet tot een hoekschop.

Diezelfde Bijl was even later gevaarlijk in de zestien van Groningen. De hoog opgekomen vleugelverdediger kon uithalen in de zestien op aangeven van Sergio Peña. Bijl schoot hard richting het doel van Padt maar de bal ging voorlangs, waardoor er na een half uur nog 0-0 op het scorebord stond.

Na 37 minuten was het dan toch raak voor FC Emmen. Een voorzet van Kerim Frei werd opgeruimd, maar kwam terecht voor de voeten van Bijl, die het ineens probeerde. Het harde schot ging via een Gronings been tegen de touwen en zorgde voor de ruststand van 0-1.

Een compleet andere tweede helft
De eerste tien minuten van de tweede helft waren evenwichtig. Het spel ging op en neer, maar tot gevaar leidde het niet. Het enige gevaar in deze tien minuten kwam van Peña. De Peruviaan nam een vrije bal, die niet volledig werd weggewerkt door Groningen, waarna de bal weer voor de voeten van Peña terecht kwam. De middenvelder schoot, maar miste het doel.

Het was duidelijk dat FC Groningen na rust uit een ander vaatje tapte. De ploeg van Danny Buijs zat er een stuk korter op en werd vaker gevaarlijk dan de Emmenaren. Na slordig balverlies van Frei, terwijl middenvelders Jari Vlak en Lucas Bernadou in de aanvalsmodus stonden, brak Alessio da Cruz door de verdediging van FC Emmen heen. Hij werkte de bal vervolgens langs Verrips: 1-1. Net als in de vorige wedstrijd, was het tegendoelpunt de Emmenaren dus vooral zelf aan te rekenen.

Niet veel later was Groningen wederom gevaarlijk. Da Cruz kon na een fout van de Emmenaren de bal oppikken, en haalde uit richting Verrips. Het schot was niet hard genoeg, waardoor Verrips de inzet kon keren.

Een antwoord van FC Emmen kwam direct na de kans van de Groningers. De Leeuw brak door de Groningse defensie en vuurde een kopbal af op het doel van Padt, maar de bal mistte richting en verdween naast het doel.

FC Emmen bleef in de tweede helft op zoek naar kansen. Peña nam een snelle hoekschop richting Bijl, die de bal richting de Groningse zestien trapte. Araujo had het idee om de bal in te koppen, maar kreeg de bal op een ongelukkige hoogte en kon daardoor geen richting meegeven.

De volgende kans was voor de invaller Paul Gladon, die op aangeven van De Leeuw in de handen van Padt kopte. De aanvaller kreeg geen vaart achter de bal en zo kon de sluitpost eenvoudig vangen.

FC Emmen bleef in de slotfase van de tweede helft zoeken naar een gelijkmaker, maar die bleef helaas uit. Er is hard gevochten om drie punten mee te nemen naar De Oude Meerdijk, maar het mocht niet baten. Het gelijkspel zorgt ervoor dat FC Emmen voorlopig de hekkensluiter van de eredivisie blijft maar wel het gat met ADO Den Haag verkleint.

Volgend weekend speelt FC Emmen opnieuw op zaterdagavond om 20.00 uur een uitwedstrijd, dan gaat de ploeg van Dick Lukkien op bezoek bij Feyenoord.

Veiling gedragen wedstrijdshirts
De wedstrijdshirts van dit duel worden geveild via MatchWornShirt. De volledige opbrengst van deze veiling komt ten goede aan een nieuw plan van de FC Emmen-jeugdopleiding: regio-ontwikkeling. Daarmee wil de FC Emmen-jeugdopleiding een stimulans geven aan het algehele voetbalniveau in de regio.

FC Groningen – FC Emmen: 1-1