Home Emmen FC Emmen weet de voorsprong niet te behouden tegen sc Heerenveen

FC Emmen weet de voorsprong niet te behouden tegen sc Heerenveen

0

FC Emmen is gestrand in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Dick Lukkien kwam voor rust nog wel op voorsprong tegen sc Heerenveen, maar zag in het tweede bedrijf hoe de bezoekers het omkeerden tot 1-2.

Na een openingsfase zonder grote kansen, werd Heerenveen na een klein kwartier voor het eerst gevaarlijk. Uit een vrije trap vanaf de zijkant was het centrale verdediger Pawel Bochniewicz die naast het doel van Dennis Telgenkamp kopte. Tien minuten later raakte Mitchell van Bergen na een dribbel vanaf rechts het zijnet.

Kort daarna volgde de eerste kans voor de Emmenaren. Glenn Bijl dook op achter de Friese verdediging en hij werd bereikt met een uitstekende pass van Hilal Ben Moussa. De controle van Bijl leek goed en hij kapte naar zijn linkerbeen, maar het schot werd gekeerd door doelman Erwin Mulder. In de daarop volgende corner kopte Miguel Araujo net naast.

Na een flinke tegenvaller, namelijk het geblesseerd uitvallen van Bijl, zocht FC Emmen opnieuw naar de voorsprong. Vijf minuten voor rust zag Sergio Peña een poging van afstand nog net over de lat vliegen, even later was het alsnog raak. De Peruaan controleerde de bal halverwege de Friese helft met een technisch hoogstandje, combineerde via een Heerenveen-speler met Michael de Leeuw, kwam zo één op één met Mulder en faalde vervolgens niet: 1-0.

De voorsprong verdwijnt
Met Keziah Veendorp en Nikolai Laursen in de ploeg in plaats van Donis Avdijaj en Nick Bakker, kregen de Emmenaren al meteen vijf corners. Twee daarvan leverden veel gevaar op, waarbij Araujo tweemaal de bal net niet wist te toucheren.

De Drenten bleven druk zetten op en kregen genoeg kansen op de 2-0. Zo miste een inzet van De Leeuw op een voorzet van Laursen kracht en zag Caner Cavlan zijn schot in de handen van Mulder eindigen. Ook waren er veel momenten dat een Emmenaar bijna één op één met de keeper kwam, maar telkens was de laatste pass net niet nauwkeurig genoeg.

Het is een oude wet in het voetbal: als je zelf de kansen niet afmaakt, valt de treffer aan de andere kant. En zo geschiedde. Een voorzet van invaller Rami Kaib belandde bij een andere invaller, Benjamin Nygren, die met een volley raak schoot.

In het restant van de wedstrijd probeerde Emmen het wel, maar behoudens een steekpass van Peña op Laursen die net niet op maat was, bleven grote kansen uit.

Waar de wedstrijd op een verlening liep uit te lopen, pakten de Friesen vlak voor tijd nog de winst. Ricardo van Rhijn maakte een handsbal in de eigen zestien en scheidsrechter Siemen Mulder wees naar de stip. Telgenkamp koos bij de strafschop wel de goede hoek en zat er nog aan, maar de inzet van Joey Veerman vloog alsnog tegen de touwen.

Zo eindigde het bekeravontuur voor de Emmenaren in de achtste finale. Aanstaande zaterdag wacht in de eredivisie een uitwedstrijd tegen directe concurrent ADO Den Haag.

FC Emmen – sc Heerenveen: 1-2