Home Emmen FC Emmen verliest van Vitesse in eigen huis

FC Emmen verliest van Vitesse in eigen huis

0

FC Emmen heeft in eigen huis met 1-4 verloren van Vitesse. De Drenten wisten een vroege achterstand van twee doelpunten niet meer goed te maken.

Al binnen twee minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Ricardo van Rhijn probeerde een hoge bal met de borst terug te spelen op doelman Dennis Telgenkamp, maar de bal was te kort en daardoor kon Thomas Buitink onderscheppen. Hij omspeelde daarmee de doelman en schoof de bal binnen: 0-1.

Kort daarna werd het ook nog 0-2. Een lage voorzet van Eliezer Dasa vanaf de rechterkant werd door Armando Broja teruggelegd op Oussama Tannane, die daarmee en vrije schietkans kreeg vanaf een meter of tien. Hij plaatste de bal beheerst in de bovenhoek.

Meteen leek FC Emmen wat terug te doen, maar Michael de Leeuw stuitte oog in oog met doelman Remko Pasveer op de voeten van laatstgenoemde.

Vitesse was erg fel in de duels en de Emmenaren hadden het daar moeilijk mee. Toch was ook de volgende kans voor de thuisploeg, toen Marko Kolar een boogbal achter de verdediging oppikte maar vervolgens niet de doelman wist te verschalken. Het was voor Kolar meteen zijn laatste actie, want hij raakte tijdens het afwerken geblesseerd. Hilal Ben Moussa was zijn vervanger.

Langzamerhand kregen Emmenaren het achterin stukken beter voor elkaar dan in de openingsfase. Op slag van rust kreeg de ploeg van Dick Lukkien zelfs haar derde kans op de aansluitingstreffer. Sergio Peña en Lucas Bernadou ontfutselden de bal van Riechedly Bazoer ver op de helft van Vitesse, maar uiteindelijk knalde Peña de bal op de lat.

Opnieuw een vroege tegentreffer
De tweede helft begon met een kans voor Vitesse. Een slim passje van Buitink bracht Tannane in de positie om onder druk van Ben Moussa af te ronden, maar Telgenkamp redde. Twee minuten later werden de Arnhemmers opnieuw gevaarlijk. Tannane legde de bal vanaf rechts terug op Broja, die zo de 0-3 wist te scoren.

Dik tien minuten na rust deed FC Emmen wat terug. De Leeuw verdiende een vrije trap op de punt van het Arnhemse strafschopgebied. De vrije trap van Cavlan werd gekeerd door Pasveer, maar in de rebound kopte De Leeuw binnen: 1-3.

Terwijl het langzamerhand begon te sneeuwen, maakte Vitesse in blessuretijd nog een vierde treffer. Invaller Patrick Vroegh maakte er met een volley vanaf randje zestien nog 1-4 van.

Woensdag om 16.30 uur wacht voor de Emmenaren op De Oude Meerdijk een bekerduel tegen sc Heerenveen. Op zaterdag staat om 16.30 uur de volgende competitiewedstrijd op het programma, dan gaat de ploeg van Lukkien op bezoek bij directe concurrent ADO Den Haag.

FC Emmen – Vitesse: 1-4
2. Buitink 0-1
9. Tannane 0-2