Home Emmen FC Emmen verliest in de slotfase van PSV

FC Emmen verliest in de slotfase van PSV

0
FC Emmen verliest in de slotfase van PSV

FC Emmen heeft voor het eerst in de eredivisie een thuiswedstrijd van PSV verloren. Na twee gelijke spelen, waren de Eindhovenaren vandaag met 0-2 te sterk.

In een boeiende openingsfase moest doelman Dennis Telgenkamp twee keer ingrijpen. Eerst pakte hij een van richting veranderd schot, later redde hij op een lage inzet in de verre hoek van Donyell Malen. Ook de Emmenaren werden tweemaal volgens identiek recept gevaarlijk; Sergio Peña zag de ruimte aan de rechterkant bij Ricardo van Rhijn, die met een vroege voorzet zocht naar Michael de Leeuw. Helaas was in beide gevallen de voorzet net niet op maat voor de goed vrijlopende De Leeuw. Zo was het een leuk eerste kwartier op De Oude Meerdijk.

Het bleef boeiend, met PSV dat zocht naar openingen en FC Emmen dat loerde op mogelijkheden om uit te breken. Zo haalde Michael de Leeuw een kopbal van Eran Zahavi van de lijn en leek Peña één op één te komen met doelman Yvon Mvogo. Helaas zat er nog net een Eindhovens been tussen voordat de Peruaan kon uithalen.

Vlak voor rust volgde opnieuw een hectische fase. Eerst zag Pablo Rosario zijn schot vanaf randje zestien naast gaan, meteen daarna kreeg Emmen een kans. Basisdebutant Jari Vlak zag Nikolai Laursen diepgaan, aarzelde niet en gaf meteen een strakke pass, maar de Deen moest te ver uitwijken naar de zijkant en dus was het gevaar geweken.

In blessuretijd van het eerste bedrijf waren de Drenten wel heel dichtbij de openingstreffer. Vlak zag zijn kans schoon om vanaf net buiten het strafschopgebied uit te halen met zijn linkerbeen, maar zijn pegel raakte de paal. Het geluid van de paal klonk door het stadion, waar heel Drenthe liever gejuich had gehoord.

Het blijft lang 0-0, maar niet lang genoeg
Ook na rust kreeg de ploeg van Dick Lukkien kansen. Kerim Frei wurmde zich langs zijn directe tegenstander met een heerlijke panna, waarna hij teruglegde op Vlak. Die kon helaas niet tot een schot komen en zag hoe PSV kon ingrijpen. De afvallende bal was voor Peña, die net over schoot.

Aan de andere kant moest Miguel Araujo ingrijpen om met zijn hele lichaam een schot te blokkeren. Even later was ook Laursen opnieuw dichtbij een treffer, maar zijn inzet eindigde in het zijnet.

In de slotfase ging het toch nog mis voor de Drentse ploeg. Invaller Mauro Junior gaf vanaf rechts een indraaiende voorzet. De bal werd door iedereen gemist en viel via de binnenkant van de paal binnen in de verre hoek: 0-1…

Even later gaf Mauro Junior opnieuw voor vanaf rechts, ditmaal werd de bal wél aangeraakt. Zahavi kopte de bal tegen de touwen, buiten bereik van Telgenkamp.

Aanstaande zondag wacht de volgende eredivisiewedstrijd, op bezoek bij directe concurrent Willem II. De Tilburgers spelen aanstaande donderdag om 21.00 uur nog in Amsterdam tegen Ajax.

FC Emmen – PSV: 0-2
81. Mauro Junior 0-1
88. Zahavi 0-2

FC Emmen: Telgenkamp; Van Rhijn, Araujo, Bakker, Cavlan; Vlak, Ben Moussa (73. Tibbling); Laursen (83. Jansen), Peña, Frei (63. De Vos); De Leeuw.

PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Boscagli, Max (73. Baumgartl); Rosario, Sangaré; Thomas (77. Guttiérrez), Fein (77. Mauro Junior); Malen (90. Antonisse), Zahavi (90. Piroe).

Statistieken:
Schoten: 5-20
Schoten op doel: 2-9
Balbezit: 40-60
Corners: 4-11

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!