Home Emmen FC Emmen stunt opnieuw tegen FC Utrecht

FC Emmen stunt opnieuw tegen FC Utrecht

0

Na de 3-2 winst op PEC Zwolle heeft FC Emmen zaterdag opnieuw drie punten gepakt. In stadion Galgenwaard werd een zwaarbevochten maar verdiende 0-1 zege behaald.

Met de overwinning van vorige week in het achterhoofd begonnen de Emmenaren aan de wedstrijd. De eerste tien minuten van de wedstrijd verliepen rustig. Beide teams probeerden hun eigen spel te spelen en te voetballen.

FC Emmen oogde vol zelfvertrouwen, wat al in een vroeg stadium van de wedstrijd werd beloond. Luka Adžić dribbelde vanaf de linkerflank de zestien van de Domstedelingen in waarna hij een schot op doel kon lossen. Het schot kwam echter terecht voor de voeten van Sergio Peña, die met een volley de 0-1 op het bord zette na een klein kwartier spelen.

Niet veel later had het bijna 0-2 gestaan door een goede kopbal van Miguel Araujo. Peña gaf een fraaie voorzet richting het hoofd van zijn landgenoot, waardoor er een grote kans ontstond voor Emmen. Doelman Eric Oelschlägel wist de kopbal met een knappe redding te keren, maar daarmee was het gevaar nog niet weg. Jari Vlak kon vervolgens de bal bíjna binnenlopen, maar de middenvelder kwam net tekort.

FC Emmen was de bovenliggende ploeg, maar ook FC Utrecht creëerde kansen. Othman Boussaid loste na een dreigende dribbel een schot op het doel van de Emmenaren. Michael Verrips redde de poging op knappe wijze en hield FC Emmen op voorsprong. De ploeg van Dick Lukkien antwoordde met een gevaarlijke kopbal van Adžić, maar de Serviër wist de bal niet langs Oelschlägel te krijgen.

In de slotfase van de eerste helft was Utrecht nog gevaarlijk. Een corner kwam terecht op het hoofd van Tommy St. Jago, maar zijn kopbal ging voorlangs en dus konden de Emmenaren gaan rusten met een voorsprong.

Emmen houdt de poort dicht
Lukkien stuurde dezelfde elf namen de kleedkamer uit. Zijn collega en Drent René Hake deed dat niet. Hij wilde duidelijk offensiever gaan spelen, want er werden twee middenvelders verruild voor twee aanvallers.

De eerste paar minuten van de tweede helft waren bijna gelijk aan de beginfase van de wedstrijd. Maar vervolgens greep FC Utrecht het initiatief en moest doelman Verrips laten zien waarom hij belangrijk is voor zijn team. Utrecht kwam twee keer erg gevaarlijk voor het doel van Verrips, maar de sluitpost keerde beide schoten op knappe wijze. De thuisploeg was in de tweede helft duidelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar Verrips hield zijn ploeg op de been.

In het verloop van de tweede helft kwam ook Emmen met een gevaarlijke kans. Een inzet van Kerim Frei werd geblokt, maar kwam voor de voeten van Araujo terecht. Hij schoot de bal voorbij de doelman, maar op de doellijn zat nog een Utrechts been in de weg. Met deze kans was Emmen heel dichtbij de 0-2, maar het mocht niet baten.

In het slotoffensief van de wedstrijd maakten beide ploegen het spannend. De wedstrijd bestond voornamelijk uit aanvallen heen en weer, met af en toe veel gevaar. Tot doelpunten leidde het echter niet, waardoor het er steeds meer op ging lijken dat FC Emmen de drie punten mee naar huis namen.

Dat FC Emmen in de laatste minuten nog flinke dreiging wist te veroorzaken, kwam onder andere door de voor Peña ingevallen Paul Gladon. De balvaste spits werd in de 84ste minuut ingebracht en hield voorin de bal uitstekend vast. Bovendien was hij al snel dichtbij de 0-2. Uit een hoekschop schoot hij uit de draai voorlangs.

Wat volgde waren zenuwslopende minuten, zeker toen het bord van de vierde man omhoog ging en vijf minuten extra tijd werden bijgeteld. Dat werden er uiteindelijk ruim zes, waarin Verrips nog eenmaal moest ingrijpen door op tijd uit zijn doel te komen. De Drentse ploeg hield stand en komt daarmee op twaalf punten, slechts twee punten minder dan directe concurrenten Willem II en ADO Den Haag.

FC Utrecht – FC Emmen: 0-1
14. Peña 0-1

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel; Ter Avest (76. Van der Maarel), St. Jago, Janssen (76. Emanuelson), Warmerdam; Boussaid (46. Sylla), Maher (81. Bergström), Van Overeem (46. Mahi), Ramselaar; Van de Streek, Kerk.

Opstelling FC Emmen: Verrips; Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan (90+1. Veendorp); Vlak, Ben Moussa; Frei, Peña (84. Gladon), Adžić (76. Laursen); De Leeuw.