Home Emmen FC Emmen speelt gelijk door strafschop in blessuretijd

FC Emmen speelt gelijk door strafschop in blessuretijd

0

FC Emmen heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta. De Emmenaren hadden de overhand in de wedstrijd, maar kwamen lang niet tot scoren. Na een Spartaans doelpunt vlak voor rust leken de Emmenaren tot het laatste moment aan het kortste eind te trekken, maar vlak voor tijd werd het toch nog gelijk.

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam van de slof van Luka Adžić. Een voorzet van Glenn Bijl kwam na een overstapje van Michael de Leeuw terecht op de voet van de aanvaller, maar hij schoot over het doel van de Spartaanse doelman. Het was het grootste wapenfeit in een sterk eerste kwartier van de Drenten.

Niet veel later was het de beurt aan Sparta om een poging te wagen. De Rotterdammers namen een korte vrije trap, waardoor Laros Duarte op het doel van de Emmenaren kon schieten, maar Michael Verrips kon het schot eenvoudig tegenhouden.

Vervolgens ging het spel over en weer, al speelde het spel zich vooral af op de helft van de zeer compact spelende bezoekers. Af en toe wisten beide ploegen wat dreiging te creëren, maar tot grote kansen leidde het in de eerste dertig minuten niet.

De volgende gevaarlijke kans kwam pas diep in de eerste helft. De vrijstaande Jari Vlak kreeg de bal voor de voeten vlak bij de zestien van Sparta, waarna hij hard kon uithalen op het doel van Emil Okoye. De doelman hield het schot tegen, waarmee hij een achterstand kon voorkomen.

Kort voor rust ging de bal er wél in aan de kant van de Emmenaren. Laros Duarte schoot van redelijke afstand op het doel van Verrips, die de bal in eerste instantie tegenhield. De keeper sloeg de bal echter op ongelukkige wijze richting eigen doel, waarna de bal langzaam over de doellijn rolde. Hierdoor kwamen de Emmenaren vlak voor rust op achterstand en gingen ze aangeslagen de kleedkamer in.

Vanaf de stip alsnog 1-1
De ploeg van Dick Lukkien begon met één wissel aan de tweede helft. Paul Gladon werd ingebracht voor Adžić.

Na de aftrap was Sparta meteen gevaarlijk. Mario Engels dribbelde richting het doel van de Emmenaren, tot hij vlak voor het doel kon uithalen. De doelman redde, maar haalde hiermee het gevaar nog niet weg. Duarte kreeg namelijk nog een kans vanuit de rebound, maar Verrips kon de angel uit de aanval halen.

Na het gevaar van de Spartanen, was Emmen opnieuw de bovenliggende partij in het begin van de eerste helft. De Emmenaren waren driftig op zoek naar een goal en De Leeuw was er dichtbij; de aanvoerder loste van dichtbij een schot op het doel van de Rotterdammers, maar trof de binnenkant van de paal.

Kort daarna was het Sergio Peña die het met een hard en gericht afstandsschot probeerde. De bal werd echter gered door de bezoekende doelman, waardoor de rood-witten de achterstand vooralsnog niet van het scorebord kregen.

Een volgende gevaarlijke kans kwam van Caner Cavlan, die een vrije trap ineens op doel schoot. De bal leek richting de kruising te gaan, maar kreeg net niet genoeg snelheid mee. Okoye keerde de bal met een moeizame redding.

FC Emmen bleef zoeken naar de gelijkmaker. In de slotfase dribbelde Kerim Frei handig de zestien van Sparta binnen en schoot hij gevaarlijk op het doel van de Rotterdammers. Helaas kwam de inzet van de buitenspeler in de handen van de Spartaanse keeper terecht, die daarmee zijn ploeg voor de zoveelste keer redde.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd de inzet van FC Emmen toch nog beloond. Een aanval van de Emmenaren werd gestopt door de hand van Adil Auassar, waarna Makkelie na ingrijpen van de VAR een strafschop toewees aan de Emmenaren. De Leeuw ging achter de bal staan en schoot hem zuiver binnen, waardoor de rood-witten op de valreep nog een punt pakten.

Het gelijkspel betekent dat de Drenten nu drie wedstrijden op rij ongeslagen zijn en dertien punten hebben, twee minder dan voorlaatste ADO Den Haag. Volgend weekend gaan de Drenten op bezoek bij de Groningse noorderburen.

FC Emmen – Sparta Rotterdam: 1-143. Duarte 0-1
90+6. De Leeuw 1-1

Opstelling FC Emmen: Verrips; Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan; Vlak (87. Kolar), Bernadou (82. Laursen); Frei, Peña, Adžić (46. Gladon); De Leeuw.

Opstelling Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Beugelsdijk, Meijers; Harroui, L. Duarte (68. D. Duarte), Auassar, Burger (70. Kharchouch); Thy (85. Heylen), Engels (58. Gravenberch)

Statistieken:Schoten: 15-14
Schoten op doel: 5-5
Balbezit: 70-30