Home Emmen FC Emmen onderuit en eindigt met negen man

FC Emmen onderuit en eindigt met negen man

0

Zonder publiek maar met 15.000 teddyberen in het Abe Lenstra Stadion heeft FC Emmen met 4-0 van sc Heerenveen verloren. De Emmenaren eindigden de wedstrijd met negen man. Met de teddyberen werd aandacht gevraagd voor kinderen met kanker.

In de eerste 25 minuten was het FC Emmen dat het spel bepaalde. Al na acht minuten was er een bizar voorval waarbij de Friezen goed wegkwamen. Vanaf de linkerkant ontving Heerenveen-doelman Erwin Mulder de bal van linksback Lucas Woudenberg en hij pakte de bal vlakbij het doel op de achterlijn op. Alle Emmenaren appelleerden voor een terugspeelbal, maar scheidsrechter Sander van der Eijk floot niet.

Even later was Michael de Leeuw dichtbij de openingstreffer, toen hij een indraaiende voorzet van Peña van dichtbij recht op de doelman kopte. De volgende kans was voor Caner Cavlan, die na een mooie steekpass van Michael Chacon het zijnet raakte. Ondertussen raakte Woudenberg in zijn eigen strafschopgebied de bal met de hand, maar de arbitrage beoordeelde het niet als een handsbal.

Halverwege de eerste helft werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Bij een Drentse inworp vlakbij de eigen cornervlag zetten de Friezen goed druk. Het eindigde met een schot voorlangs van Mitchell van Bergen op aangeven van Henk Veerman.

Kort daarna was het wel raak voor Heerenveen. Na balverlies op het middenveld schakelde Heerenveen snel om via Van Bergen. Via Benjamin Nygren was het Henk Veerman die de 1-0 binnenschoof, al was Dennis Telgenkamp er dichtbij.

Binnen drie minuten werd het ook 2-0. Hilal Ben Moussa verloor de bal op eigen helft, waardoor sc Heerenveen met vier tegen drie op het doel af ging. Ditmaal waren de rollen van doelpuntenmaker en assistgever omgedraaid; het was Nygren die op aangeven van Henk Veerman afrondde.

FC Emmen was even van slag door die behoorlijke tegenvaller. Tien minuten voor rust kreeg Chacon de kans op de aansluitingstreffer, toen een voorzet van Glenn Bijl via De Leeuw voor zijn voeten belandde. De stuit maakte het echter te lastig om de juiste richting mee te geven aan de bal. Aan de andere kant stuitte Van Bergen, wederom in de omschakeling, in de één tegen één op Telgenkamp. Datzelfde gebeurde vlak voor rust opnieuw, toen Van Bergen in de tegenaanval de kans bood aan Henk Veerman. De spits schoot echter over het doel van Telgenkamp.

Zo sloten de Emmenaren de eerste helft af met een 2-0 achterstand, ondanks 59% balbezit, meer schoten en maar liefst vijf corners (tegenover nul van de thuisploeg).

Met negen man verder
Kort na de pauze kreeg FC Emmen de volgende domper te verwerken. Binnen zes minuten ontving Simon Tibbling tweemaal geel, waardoor de ploeg van Dick Lukkien met tien man op zoek moest naar minstens twee doelpunten.

Door de rode kaart kwamen de Drenten veel minder aan aanvallen toe dan in het eerste bedrijf en dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Halverwege de tweede helft zette Rodney Kongolo de 3-0 op het bord. Nick Bakker kopte een corner weg, de afvallende bal was voor Olivier Batista Meier. Zijn schot werd met de hak verlengd door Kongolo, waardoor Telgenkamp op het verkeerde been stond. Kort daarna werd het ook nog 4-0, toen Henk Veerman de steekpass van Joey Veerman tot doelpunt promoveerde.

Maar de gifbeker was nog niet leeg voor Emmen. Na TIbbling werd ook Nikolai Laursen van het veld gestuurd. De VAR keek nog wel naar zijn overtreding, maar achtte het niet noodzakelijk om Van der Eijk naar de kant te roepen.

In de slotfase vond het spel vooral plaats op de helft van de bezoekers, maar Heerenveen wist daar niet van te profiteren. Een aantal schoten vanaf randje zestien vlogen over het doel van Telgenkamp, maar echt grote kansen bleven uit.

Door de nederlaag blijft FC Emmen steken op drie punten uit zes duels. Komende week wachten twee thuiswedstrijden; op woensdagavond een bekerduel tegen FC Eindhoven en op zondagmiddag een competitieduel tegen Feyenoord.

sc Heerenveen  – FC Emmen: 4-0
26. H. Veerman 1-0
29. Nygren 2-0
71. Kongolo 3-0
74. H. Veerman 4-0