Home Emmen FC Emmen komt met lege handen terug uit Almelo

FC Emmen komt met lege handen terug uit Almelo

0
FC Emmen komt met lege handen terug uit Almelo

FC Emmen heeft dinsdagavond een teleurstellende nederlaag geleden. In Almelo werd met 4-0 verloren van Heracles.

Ten opzichte van afgelopen zaterdag voerde trainer Dick Lukkien één wijziging door op het wedstrijdformulier; Marko Kolar nam aan de rechterkant de plaats in van Simon Tibbling. Verder begon Anco Jansen niet naast Michael de Leeuw in de spits, maar vanaf de linkerkant.

De Emmenaren begonnen prima aan het duel. Al na twee minuten leek er voor het eerst paniek voor het Almelose doel te ontstaan, toen doelman Janis Blaswich een terugspeelbal in de handen pakte. De scheidsrechter oordeelde niet als zodanig en dus konden de Heraclieden verder. In de minuten daarna bleef de Drentse druk aanwezig, maar een aantal hoekschoppen leverden geen problemen op voor Blaswich.

Vijf minuten later volgde de eerste kans voor Heracles. Ricardo van Rhijn wilde terugleggen op Dennis Telgenkamp, maar zijn pass was aan de korte kant. Daardoor profiteerde Sinan Bakis bijna, maar Telgenkamp reageerde snel en verkleinde zijn doel genoeg om in te grijpen. Diezelfde Bakis kreeg even later opnieuw een kans na een pass van Delano Burgzorg, maar ook hier was Telgenkamp op tijd uit zijn goal om de club waar hij tot 2015 onder contract stond van het scoren af te houden.

Zo gebeurde er genoeg in het eerste kwartier. Maar daarna volgde een aderlating, toen Glenn Bijl met een blessure naar de kant moest. Zijn vervanger, Nick Bakker, ging links in het centrum spelen en Van Rhijn verhuisde naar de rechterkant.

De Drenten leken het even kwijt te zijn en de thuisploeg kwam op voorsprong. Uit een hoekschop werd de bal richting het doel gekopt. Telgenkamp bracht in eerste instantie nog redding, maar vervolgens kreeg Bakis te veel vrijheid en kon hij in de rebound alsnog de 1-0 maken.

De druk van Heracles werd minder naarmate het rustsignaal dichterbij kwam. Maar vlak voordat de spelers aan de thee gingen kwam Heracles op 2-0. Meerdere Emmenaren dekten door zonder de bal te veroveren, waardoor Bakis uiteindelijk vrij kwam en laag in de korte hoek zijn tweede van de avond wist te maken.

Vlak debuteert na rust
Na rust bleven Jansen en Lucas Bernadou in de kleedkamer achter. Jansen werd vervangen door Nikolai Laursen, voor Bernadou kwam debutant Jari Vlak in de ploeg. Zijn overgang van FC Volendam naar FC Emmen werd maandag definitief gemaakt en de middenvelder trainde maandag voor het eerst mee met de Emmenaren.

De Emmenaren kwamen achterin minder in de problemen, maar wisten zelf voorin weinig te creëren doordat er te slordig met het balbezit werd omgegaan. Daar kwam bij dat Bakis halverwege het tweede bedrijf ook nog zijn derde treffer van de avond maakte. Hij kreeg rond de penaltystip de bal voor zijn voeten en aarzelde niet: 3-0.

Wat volgde waren een aantal wissels bij de ploeg van Frank Wormuth, die drie verdedigers verving. Ze werden echter weinig aan het werk gezet, omdat de thuisploeg druk bleef zetten op de Emmer defensie. Het leidde tot een aantal mogelijkheden voor de Almelose voorwaartsen, die te veel ruimte kregen op de helft van FC Emmen.

In de slotfase maakte Heracles nog de vierde treffer. Rai Vloet werd vrijgespeeld op de rand van het strafschopgebied en schoot vervolgens laag binnen in de verre hoek. Het bleek het slotakkoord van een teleurstellende avond voor de Emmenaren.

Zaterdag om 16.30 uur wacht voor de Emmenaren een thuiswedstrijd tegen Vitesse, dat eerder op de avond met 1-0 won van FC Utrecht en daarmee naar de tweede plek is gestegen.

Heracles Almelo – FC Emmen: 4-0
26. Bakis 1-0
44. Bakis 2-0
64. Bakis 3-0
87. Vloet 4-0

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers (70. Fadiga), Knoester (70. Les), Pröpper, Quagliata (70. Hardeveld); De la Torre, Vloet (88. Agca), Kiomourtzoglou; Van der Water (80. Lunding), Bakis, Burgzorg.

FC Emmen: Telgenkamp; Bijl (19. Bakker), Araujo, Van Rhijn, Cavlan; Bernadou (46. Vlak), Veendorp (77. Ben Moussa); Kolar, Peña, Jansen (46. Laursen), De Leeuw (77. Avdijaj).

Statistieken:
Schoten: 20-8
Schoten op doel: 11-1
Balbezit: 51-49
Corners: 12-4

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!