Home Emmen FC Emmen kan wedstrijd tegen Twente weer vergeten

FC Emmen kan wedstrijd tegen Twente weer vergeten

0

In de eerste ronde van de KNVB-beker neemt FC Emmen het dinsdagavond in Breda op tegen NAC. Om 20.45 uur begint het Avondje NAC voor de ploeg van Dick Lukkien.

Afgelopen vrijdag verloren de Emmenaren nog met 4-1 van FC Twente. Daarvoor werd de kraker tegen Fortuna echter wel gewonnen (2-1) in het eigen stadion. Buiten Emmen werden dit seizoen nog geen punten behaald, al waren dit allemaal wedstrijden tegen clubs uit het linkerrijtje.

NAC Breda degradeerde vorig seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie en staat daarin op de vierde plaats met 23 punten uit twaalf wedstrijden. De Bredanaars wonnen de eerste periode. Afgelopen vrijdag verloor de ploeg van trainer Ruud Brood verrassend met 4-2 van Roda JC, daarvoor verloor NAC met 1-2 van De Graafschap. In beide wedstrijden eindigde de ploeg met tien man.

Het is de dertiende keer dat de Drenten op bezoek gaan bij NAC. Eén keer lukte het om drie punten mee te nemen, namelijk op 10 april 1990 (1-2). Drie jaar eerder waren de Emmenaren al dichtbij een overwinning, toen Ale Hindriks vier doelpunten maakte; drie voor Emmen en één in eigen doel. De eindstand was toen 3-3.

Vorig seizoen verloor FC Emmen niet van NAC. In Emmen werd met 2-0 gewonnen dankzij doelpunten van Caner Cavlan en Jafar Arias. In Breda stond het door een goal van Luciano Slagveer lang 0-1 voor de ploeg van Lukkien, maar in de slotfase kwam NAC alsnog langszij via Erik Palmer-Brown.

“Ik heb eigenlijk alleen de laatste twee minuten en in de blessuretijd onrustig gezeten,” zei Lukkien toen na de wedstrijd. “We deden alleen te weinig met de ruimte die op het veld lag. Ik vind dat we twee punten hebben verloren.”

Lukkien kan dinsdag vanwege blessures niet beschikken over Anco Jansen, Nick Bakker, Shani Tarashaj, Desevio Payne, Matthias Hamrol en Wouter Marinus. Miguel Araujo is nog niet speelgerechtigd. Wel is Glenn Bijl, die tegen FC Twente nog geschorst was, terug bij de selectie.