Home Emmen FC Emmen begint 2021 met nederlaag

FC Emmen begint 2021 met nederlaag

0
(Foto: FC Emmen)

FC Emmen is het nieuwe jaar in mineur geopend. Op eigen veld werd met 1-4 verloren van FC Twente.

Dick Lukkien stuurde zijn ploeg in een 4-4-2-opstelling het veld in, met Simon Tibbling en Sergio Peña op de flanken. Het leek verdedigend goed te staan, maar na een kwartier openden de bezoekers toch de score. Linksback Jayden Oosterwolde dribbelde het strafschopgebied in en haalde de achterlijn. Vanaf daar zocht hij naar Vaclav Cerny, voor wie het een koud kunstje was om de openingstreffer in te tikken.

Vijf minuten later was Emmen voor het eerst dichtbij. Een vroege, indraaiende voorzet van Peña leek over iedereen heen te gaan, maar toen was daar nog Glenn Bijl. Hij schampte de bal wel maar kon te weinig richting meegeven, waardoor doelman Joël Drommel kon ingrijpen.

De Drentse aanvallen liepen vaak spaak op de helft van de Tukkers. Het was dan ook geen wonder dat de volgende kans uit een standaardsituatie ontstond. Een vrije trap vanaf de zijlijn werd ingedraaid door Caner Cavlan. Keziah Veendorp schampte de bal, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal.

De volgende treffer viel echter aan de andere kant. Na een iets te korte pass van Peña op Lucas Bernadou, kon Queensy Menig uiteindelijk vanaf de rand van het strafschopgebied raak schieten via de onderkant van de lat: 0-2. Vlak voor rust viel ook nog de derde treffer voor de ploeg van Ron Jans, toen Jesse Bosch een voorzet van Oosterwolde afrondde.

Een ander plan na rust
Er moest iets veranderen en dus stuurde Lukkien zijn ploeg in een 5-3-2-formatie de kleedkamer uit. Keziah Veendorp verhuisde van het middenveld naar de verdediging, waardoor Bernadou en Tibbling achter Peña op het middenveld kwamen.

Al vroeg leek die wijziging haar vruchten af te werpen, toen Bernadou opstoomde en probeerde Cavlan één op één met doelman Drommel te zetten. Cavlan kreeg de bal echter niet goed mee, maar verdiende wel een vrije trap op randje zestien. Die werd vervolgens over geschoten door Bijl.

De 1-3 viel even later alsnog. Bij een hoge bal voor het doel van Twente zorgde Anco Jansen dat de doelman niet bij de bal kon, waardoor Miguel Araujo zijn vierde treffer van het seizoen kon maken.

Maar meteen na dat Drentse doelpunt scoorde ook Twente opnieuw. Op aangeven van invaller Danilo Pereira kon Cerny na een goede actie de 1-4 binnenschieten in de korte hoek. Zo was ook het vierde schot op doel van de zeer effectieve bezoekers een doelpunt.

De 1-4 nederlaag is niet wat de Emmenaren van het openingsduel van dit jaar hadden verwacht. Maar de knop moet snel om, want aanstaande dinsdag om 21.00 uur wacht een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

FC Emmen – FC Twente: 1-4