Home Emmen Evelien Wieling nieuwe museummanager in Museum Collectie Brands

Evelien Wieling nieuwe museummanager in Museum Collectie Brands

0
Evelien Wieling nieuwe museummanager in Museum Collectie Brands

Sinds kort loopt er een nieuwe museummanager in Museum Collectie Brands rond. Haar naam: Evelien Wieling. Zij is afkomstig uit Klazienaveen en geen onbekende voor het museum. Anderhalf jaar lang werkte zij in de weekenden in het museum als receptiemedewerker. Toen zij vernam dat het contract van de vorige museummanager afliep, twijfelde ze geen moment en solliciteerde ze op de vrijwillige functie. Inmiddels draait zij al enkele weken in het museum mee als museummanager.

Een fantastische ervaring aldus Wieling, want ze doet waardevolle werkervaring op en kan ook nog eens haar passie voor geschiedenis naleven. Naast haar werk als museummanager voor 24 uur in de week studeert ze geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Intussen is ze alweer aan haar vierde jaar begonnen. Om haar studie en werk bij Museum Collectie Brands te kunnen combineren, is een goede planning een vereiste. Per studieblok kunnen haar werkdagen in het museum variëren, maar daarin stelt het museum zich flexibel op.

Museum Collectie Brands geeft jongeren namelijk graag de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Een win-win situatie voor alle partijen. De jonge professionals doen werkervaring op die tegenwoordig een must op het CV is. Het museum daarentegen wordt gevoed met frisse ideeën en heeft met een jonge generatie toekomstperspectief. Wieling is met haar 22 jaar de derde twintiger die een centrale rol in het museum vervult. Hilde van den Berg (25) en Marianne Bakker (28) gingen haar in 2018 al voor als conservator en medewerker PR & Communicatie respectievelijk. Maar ook in andere vrijwillige functies zijn jongeren in het museum werkzaam (geweest).

Als museummanager vervult Wieling een belangrijke rol in het dagelijkse beheer van het museum. Zij stuurt o.a. medewerkers en vrijwilligers aan en fungeert als intermediair tussen bestuur en de werkvloer. Daarnaast heeft een museummanager in een klein museum nog tal van andere taken. Iets dat Wieling de afgelopen weken ook heeft ondervonden en waar zij zich met veel enthousiasme op heeft gestort.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!