Home Emmen Emmense cliënten tevreden met zorg en ondersteuning

Emmense cliënten tevreden met zorg en ondersteuning

0
Emmense cliënten tevreden met zorg en ondersteuning

Inwoners van de gemeente Emmen zijn tevreden over de zorg en ondersteuning die ze vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet ontvangen. Dit blijkt uit het jaarlijkse cliënttevredenheidsonderzoek. Voor het eerst zijn er ook tevredenheidsonderzoeken gehouden voor het Wmo- en leerlingenvervoer (Publiek Vervoer).

Ondersteuning vanuit de Wmo en jeugdwet
Inwoners vinden dat ze goed worden geholpen en dat de ondersteuning hen verder helpt in het leven. Tachtig procent van de respondenten geeft aan dat de kwaliteit van de ondersteuning goed is.  

Cliëntondersteuner
Een groot deel van de respondenten, weet niet dat zij gebruik kunnen maken van een clientondersteuner. De gemeente gaat de clientondersteuning daaro beter onder de aandacht brengen. 

Wmo- en leerlingenvervoer
Het Wmo- en leerlingenvervoer wordt in deze regio uitgevoerd door taxi Dorenbos. Cliënten zijn tevreden over het Wmo-vervoer. Gemiddeld komt dit uit op een rapportcijfer van 8,1. De mensen zijn tevreden over het contact met de vervoerder; ook het vervoer zelf en de chauffeurs worden goed beoordeeld. Een aandachtspunt is de bekendheid met de klachtenregeling. Ook de afhandeling van klachten kan worden verbeterd. Hier wordt de komende tijd aan gewerkt. Resultaten leerlingenvervoer   
Voor het leerlingenvervoer zijn de vragenlijsten verstuurd naar de ouders van leerlingen die vervoerd worden. De ouders zijn tevreden over het leerlingenvervoer, gemiddeld komt dit uit op een rapportcijfer van 7.7. Men is tevreden over het vervoer, de informatievoorziening en de klachtenafhandeling. Bij het leerlingenvervoer is ook naar de mening van de kinderen gevraagd. Tachtig procent van de kinderen gaf aan tevreden te zijn over hoe ze worden vervoerd.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!