Home Emmen Emmen krijgt een nieuw street art festival

Emmen krijgt een nieuw street art festival

0
Emmen krijgt een nieuw street art festival

Emmen krijgt deze zomer een nieuw festival: Writer’s Block Emmen, een street art evenement uniek voor Drenthe. De Olifantenstal in het Rensenpark is het canvas voor meer dan twintig nationale en internationale graffiti-artists. Writer’s Block, verantwoordelijk voor al meer dan 70 mural art kunstwerken in Noord-Nederland, organiseert dan het eerste street art event van Drenthe. Kunst buiten de musea, buiten de galeries, buiten de ateliers. Gedurende een lang weekend werken de artists aan de binnenkant en delen van de buitenkant van het gebouw.

Writer’s Block Emmen is een evenement waar mural art en street art in al zijn vormen en verschijningen centraal staat, gecombineerd met het presenteren van de verscheidenheid van urban scenes en subculturen die gelieerd zijn aan de street-art cultuur (denk hierbij aan hiphop, spoken word, turntablism). Mocht de situatie het tegen die tijd toelaten, kunnen bezoekers gratis deelnemen aan rondleidingen langs de kunstwerken en is er een breed randprogramma met workshops en events (dit alles onder voorbehoud van geldende corona regelgeving).

Writer’s Block Emmen presenteert street art die verwondert, inspireert, kleur geeft, soms schuurt. Het festival biedt een platform aan een bruisende jonge (street) art-scene, waarbij we zowel lokaal als internationaal talent laten zien aan een breed publiek. Writer’s Block wil echter meer zijn dan een presentatie van street art. Het wil de stad na afloop mooier achterlaten dan hij was. Visueel, maar zeker ook sociaal. Met een focus op talentontwikkeling en social design streven we naar een evenement wat kan dienen als een katalysator voor de aanpak van vraagstukken op het gebied van openbaar kunstbeleid, community building, cultureel duurzame ontwikkeling en talentontwikkeling.

Wethouder Robert Kleine: ‘Dit Street Art Festival is een prachtige aanvulling op het culturele aanbod in Emmen en de wijde omgeving. Ik ben blij dat heel veel mensen tijdens dit evenement kennis kunnen maken met deze jonge kunstvormen. En waar past dit festival beter dan in het Rensenpark, onze broedplaats voor kunst, cultuur en innovatie? Ik kijk ernaar uit!’ Het VSBfonds heeft onlangs twee ton ter beschikking gesteld voor het Rensenpark. Writer’s Block Emmen is één van de initiatieven die subsidie ontvangt uit deze middelen.

De organisatie van Writer’s Block transformeerde eerder met meer dan 40 street art kunstenaars binnen een week een complete parkeergarage tot een kunstwerk van een paar duizend vierkante meter, realiseerde in Lelystad meerdere street art werken in het stadshart en bracht afgelopen jaar rond Kerstmis in 11 steden in Friesland een visueel ‘hart onder de riem’ kunstwerk aan om eenzaamheid in tijden van corona onder de aandacht te brengen.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!