Home Coronavirus Eerste bewoners en cliënten van locaties van Treant Zorggroep zijn gevaccineerd

Eerste bewoners en cliënten van locaties van Treant Zorggroep zijn gevaccineerd

0
Eerste bewoners en cliënten van locaties van Treant Zorggroep zijn gevaccineerd

Vandaag worden de eerste bewoners en cliënten van de woonzorglocaties van Treant Zorggroep gevaccineerd tegen het coronavirus.

De eerste prik ging vanochtend in de arm van Bogdan Jacodic, bewoner van locatie De Horst in Emmen. ‘Ik val binnen de risicogroep. Daarom heb ik besloten om mijzelf te laten vaccineren. Zo is de kans op besmetting zo klein mogelijk’, aldus Jacodic. De vaccinatie moet ervoor zorgen dat bewoners en cliënten beter beschermd zijn tegen besmetting met het virus.

Ook bewoonster Alie Diepenbroek van locatie De Horst kon als een van de eersten de mouw omhoog doen. Ze is blij dat ze de eerste vaccinatie nu gekregen heeft. ‘Ik zit er niet op te wachten om corona te krijgen. Ik vind het fijn om te weten dat ik nu beter beschermd ben.’

Achthonderd bewoners

In de komende drie dagen krijgen circa achthonderd bewoners en cliënten die zich hiervoor hebben opgegeven de eerste prik met het Pfizer-vaccin. Treant vaccineert bewoners en cliënten die onder de behandelverantwoordelijkheid vallen van de Specialisten Ouderengeneeskunde. Bewoners en cliënten die onder de behandelverantwoordelijkheid vallen van een huisarts, worden door de huisartsen gevaccineerd met het Moderna-vaccin.

‘Goed nieuws’

‘Het is goed nieuws dat we nu begonnen zijn met de vaccinatie van onze bewoners en cliënten’, zegt locatiehoofd van De Horst, Anneke de Zeeuw. ‘Met het vaccin kunnen we hen betere bescherming bieden tegen het coronavirus, wat veel narigheid in woonzorgcentra voorkomt. Het biedt de bewoners ook weer iets van perspectief.’

Ervaring gedeeld

Het vaccineren van bewoners en cliënten vergde flink wat voorbereidingen en is een logistieke uitdaging, mede door de speciale condities waaronder de Pfizer-vaccins vervoerd en bewaard moeten worden.

‘Apothekers en vaccinatieverpleegkundigen van ons ziekenhuis hebben hun kennis en ervaring met ons gedeeld en geholpen met de voorbereidingen. Zij hebben een aantal weken geleden al zo’n vierhonderd medewerkers gevaccineerd en zitten nu in de tweede vaccinatieronde’, aldus Specialist Ouderengeneeskunde Edith Wendt.

De tweede vaccinatieronde voor bewoners volgt naar verwachting over een paar weken.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!