Home Coevorden De renovatie van de N34 begint zijn vorm te krijgen

De renovatie van de N34 begint zijn vorm te krijgen

0
De renovatie van de N34 begint zijn vorm te krijgen

De N34 tussen Emmen-West en de aansluiting met de Frieslandroute (N381) heeft er een rijstrook bij. Ruim drie kilometer weg is verdubbeld. Verkeer kan er veiliger en vlotter doorstromen.

Waar hebben ze aan gewerkt?
Om de verdubbeling te realiseren zijn twee viaducten verbreed: Brinkmade (over de Slenerweg) en Staapharst (bij de aansluiting met de Frieslandroute). Voor een vlotte aansluiting op de Frieslandroute zijn nieuwe op- en afritten gebouwd. Onderaan de op- en afritten zijn de rotondes opnieuw geasfalteerd en voorzien van een extra rijstrook die buiten de rotonde om gaat. Dit bevordert de doorstroming van en naar de Frieslandroute. Tot en met mei 2021 verricht aannemer Dura Vermeer afrondende werkzaamheden, zoals het inzaaien van de bermen met het Drentse bloemenmengsel.

Tweede deel N34 gereed
Gedeputeerde Cees Bijl: ‘De oplevering van dit tweede deel van de N34 is opnieuw een prestatie. Complimenten voor aannemer Dura Vermeer die tijdens de bouw nauwelijks hinder heeft veroorzaakt voor het verkeer. En ook complimenten voor de organisatie tijdens deze coronapandemie, waarin de bouw volgens planning kon doorgaan en het project tijdig is opgeleverd.’

Werkzaamheden knooppunt Emmen-West
Op meerdere delen van de N34 bij Emmen verdubbelen we de weg en maken we kruisingen ongelijkvloers. Eind 2020 is het eerste deel tussen Coevorden-Noord en Holsloot opgeleverd. Eind 2021 is het laatste deel klaar: de nieuwe fly-over en verdubbeling bij knooppunt Emmen-West. Tot die tijd rijdt het verkeer voor de verkeersveiligheid ter hoogte van knooppunt Emmen-West 50 kilometer per uur.
Met deze drie projecten is eind 2021 het zuidelijk deel van de N34 over een lengte van 10 kilometer verdubbeld, veiliger ingericht en rijdt het verkeer vlotter door. Dat is nodig voor een leefbare provincie met een sterke economie.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!