Home Emmen De Berehap heropend in nieuwe style

De Berehap heropend in nieuwe style

0
De Berehap heropend in nieuwe style

Meerdere generaties hebben er de afgelopen ruim 40 jaar al een snack gehaald of een kleine maaltijd genuttigd: De Berehap aan de Wilhelminastraat in het centrum van Emmen. Het horecabedrijf heeft sinds kort in de persoon van ondernemer René Wehkamp een nieuwe eigenaar die zuinig is op wat is opgebouwd, maar die ook nieuwe wegen inslaat. En dat levert onder andere nieuwe banen op. Juist voor mensen die normaal niet of niet meer zo makkelijk aan de slag komen. En stageplaatsen.

“De Berehap is gewoon een begrip en dat moet zo blijven. Je moet er echter ook voor waken om in nostalgie te blijven hangen. Daarom gaan we naast vertrouwde producten leveren, veel nieuwe dingen doen vanuit het bedrijf. We gaan daarbij veel aandacht besteden aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zowel wat betreft de spullen die we gebruiken, als wat betreft de mensen die we in dienst hebben”, zegt de nieuwe eigenaar aan de vooravond van de heropening door wethouder Guido Rink van Economische Zaken.

Mensen een kans geven

Het klinkt modieus, MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Voor mij is het ernst”, zegt René Wehkamp. Ik ben ervan overtuigd dat je als ondernemer ook een maatschappelijke rol hebt en een verantwoordelijkheid voor de wereld waarin we leven. Veel van wat we doen zal dan ook gebaseerd zijn op duurzaamheid en betrokkenheid. Neem ons personeel.”

“Ik vind dat mensen die moeite hebben om aan het werk te komen door hun leeftijd of om andere redenen, een kans moeten krijgen. Dus zeker bij ons. Verder gaan we bijvoorbeeld met onze ovens en steamers van het gas af en op groene stroom. Onze verpakkingen worden ecologisch, net als onze schoonmaakmiddelen en wegwerpmaterialen. En bezorgen gaan we doen met een team op vijf elektrische fietsen. Nul uitstoot.”

Nieuwe banen en stageplaatsen

Dat team bezorgers heeft alles te maken met de forse uitbreiding van activiteiten op het gebied van verse maaltijden, vertelt chef-kok Henk Bovenhuis, een man met veertig jaar horecakeuken-ervaring. “We zitten in het deel van het stadscentrum waar op korte fietsafstand pakweg tienduizend mensen wonen, waaronder veel ouderen en jonge stellen. Ik constateer bij hen een duidelijke vraag naar dit soort product. Bezorgd of af te halen en op abonnement. Daar hebben we de keuken ook stevig voor verbouwd en uitgebreid. Dat levert ook nieuwe banen op. En, niet te vergeten, stageplaatsen voor bijvoorbeeld koks.” 

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!