Home Emmen Coronabesmettingen op twee afdelingen en één patiënt overleden in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen

Coronabesmettingen op twee afdelingen en één patiënt overleden in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen

0
Coronabesmettingen op twee afdelingen en één patiënt overleden in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen

Treant Zorggroep heeft op haar ziekenhuislocatie Scheper in Emmen te maken met coronabesmettingen op de afdeling Longgeneeskunde en afdeling Geriatrie. Bij 18 patiënten en 11 medewerkers is het coronavirus vastgesteld. Eén van de patiënten is overleden.

De eerste besmetting werd vorige week geconstateerd. Betrokken patiënten en medewerkers zijn direct geïnformeerd en er is een uitgebreid bron- en contactonderzoek gestart. Positief geteste patiënten zijn overgeplaatst naar de coronaverpleegafdeling. De medewerkers zitten thuis in isolatie. Er zijn extra voorzorgsmaatregelen getroffen om verdere verspreiding tegen te gaan. De betrokken afdelingen werken gescheiden van de andere afdelingen in het ziekenhuis. 

Virus buiten de deur houden

Uit intern onderzoek blijkt dat de bron van besmetting hoogstwaarschijnlijk een patiënt is die bij opname negatief testte op het coronavirus, maar later toch besmet bleek. ‘We doen er alles aan om het coronavirus buiten de deur te houden en dan overkomt het je toch. Ondanks de zorgvuldigheid waarmee iedereen te werk gaat en alle maatregelen die we nemen, waaronder het testen bij opname en op de Spoedeisende hulp in het ziekenhuis, blijkt dat het virus niet altijd tegen te houden is. We worden nu geconfronteerd met meerdere besmettingen en het overlijden van één van onze patiënten. Onze gedachten gaan uit naar de naasten van de overleden patiënt. We leven mee met de patiënten en hun naasten die hierdoor geraakt worden. Ook voor onze medewerkers is dit een nare situatie’, zegt Refik Kaplan, lid raad van bestuur van Treant.

Zorg gaat door

De zorg voor patiënten bij Treant gaat door. De gezondheid van patiënten en medewerkers wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Al maandenlang worden op alle ziekenhuislocaties van Treant maatregelen genomen om het virus buiten de deur te houden en verspreiding te voorkomen, zoals screening bij de ingang van het ziekenhuis, het testen van patiënten bij opname, het verstrekken van medische mondneusmaskers aan patiënten en bezoekers en er geldt een aangepaste bezoekregeling.

Open chat
Nieuwswaardige tip? laat het ons weten!
Neem hier contact met ons op!